Lego 討論區(18)

976 回覆
2 Like 5 Dislike
我個76042都想貼過哂啲貼紙
香港係咪好難上網買?要去eBay Amazon 個啲買
Bricklink,不過啱啱幫你睇咗最平都要百零蚊,連埋運費可能要成$150張
見到eBay 有76042 custom sticker, USD6.8
應該唔係原廠,係第3方貼紙?
有CUSTOM 都唔係原裝
啲貼紙貼咗幾年之後,啲邊開始滲啲膠水出黎
痴立立
撲咗成晚大雨到顛濕撚曬,終於換齊四盒Bricktober,雖然最想入嗰啲Set都無貨,不過起碼都係自己鍾意/有興趣嘅Set,唔駛迫住入啲唔鍾意嘅

想換嘅巴打,留意返LCS係換兩盒,反斗城同Aeon各一盒

話說LCS最初問兩間都係話要分單各$550,但去俾錢時又話可以就咁一張單過,我唔知係咪真係純粹一張單過,你都係要各$550+一盒指定系列啦…未換嘅巴打可以到時問清楚係點,睇下可唔可以買夠$1100+兩盒指定系列就OK,咁就可以易夠數少少

因為如果好似我咁,一張單過計咁我應該可以買少盒下面嗰啲Dots都夠$1100…

另外唔想入佢指定系列/湊數嘅可以考慮下Dots呢兩盒,左邊嗰款底板有3M,可以貼喺唔同地方或者就咁當底板用書枱放下人仔我覺得都OK,右邊可以縫喺衫,又係就咁當底板用都OK~
直接ins 入手咗套bricktober
入咗幾錢?我見普遍賣緊1200-1300
散入一套計落太貴所以寧願自己去換算,如果要我就咁直接買900已經係我最盡

BTW,巴打點排呢四盒,我愈睇愈鍾意Aeon盒龍
龍>海盜船>太空船>獨角獸
1250入,無計近排無咩想買所以單獨入

上網見到外國係有個盒裝曬成set,香港無,sad

我排海盜船>太空船=龍>獨角獸
個人鍾意海盜船主題
龍d火係個鼻出有d乖乖地
呢個包裝盒我都想要,台灣有媒體介紹Bricktober有提到係公關品先有呢個包裝,所以一般買家都係無,香港一次過同步出都好,台灣/韓國係每個星期出一款,唔駛每個星期都去~
啱啱入手咗海盜船同太空船其他兩隻就應該唔會入了
平時有儲開人仔
想知有無地方可以訂造人仔display架
諗住整1-2個落地或者掛牆架做display
城堡?
我度都係一星期得一款
仲要出左消息既得海盗同太空
其餘兩款無聲氣
有D人話下個月先有
今個星期個海盗撲左我幾粒鐘加油錢
附近無曬 要去到老鏈咁遠
bl 買會唔會仲平啲
bl我入個set number唔見有得買既?
BL因為未幫佢哋開File,你暫時要Search Bricktober,之後揀Custom Items嗰度睇,不過暫時都係得香港人賣

想問新買返嚟發現有刮花可以點算
Email 俾Lego 公司。
有冇人有買阿凡達新出嘅Lego
啲minifigure好搞笑 有啲想買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞