Lego 討論區(18)

976 回覆
2 Like 5 Dislike
現時點有無話邊間有身既散件搵?定係要直接問間鋪 未試過咁樣去砌人仔..
Ins 205,基本上Ins得呢間係專賣散件,其餘就係啲格仔舖賣散件,所以先去205,入去右邊一盒盒寫曬係咩部位嘅散件,搵完無再問老闆

唔齊先再逐間格仔舖睇,你要啲件算大路,係最右邊個黑髮有機會難搵啲

順帶一提,希羅同最右邊嗰隻個黃手臂,你未必會搵到身加手臂都係咁,所以有機會要分開買再自己Mix & Match,剩黃手臂205應該有所以可以留意埋,另外如果唔齊又唔想煩搵件,可以行格仔舖搵散件時留意埋有無咩人仔平而又有你想要嘅件,直接入再拆件算~
唔該晒巴打,好詳細..
聽日放工去先..
真係好簡單
不過冇位擺
不要再說了

我細細個就係Spider-Man fan
我都唔明點解我miss 左呢盒
Lm
原來盒10305成4514塊磚,唔怪得要$3200

以前個7094城堡都係973pcs, 我已經覺得好大舊
今之咪4倍size
巴打有無買daily bugle
仲要無貼紙
7094 細個有幸阿姨送過比我哋兩表兄弟
仲要一人一盒
之後d零件一路陪住成長

今次真係要即買即砌
太大舊,買左驚俾老婆鬧
一人一盒咁正

我都係後尾係歐洲Amazon買返
好彩個陣都唔算太貴,買返來唔駛800
唔要棟野儲人仔都得啦, 棟野放有人要
但其實31120都成1426 pcs
網上都係賣緊$699
好似抵過10305好多
又係喎

Daredevil 同 punisher
芝麻街套set好似就快retire
我就快手快腳買埋
幾錢
成隻希羅, 多諾華(左2)同五飛(右1)個髮型搵唔到..
今個星期有時間去專門店搵下先..

除左INS外, 仲有邊度多散件揀? 唔該巴打
喺外國原價official store 買
格晒價
呢排啲價升返去原價
咁我返去買仲有嘢拎吓
Let’s Go都有散件賣,地址睇頭Post,不過唔記得多唔多人仔嘅散件賣

LCS最好揀啲冷門時間或者一開門時間去,唔係好多小朋友同你爭位砌人仔,另外留意埋如果係去朗豪坊分店,因為佢而家有埋印人仔,所以會唔止小朋友連大人都會圍住搵人仔散件

如果都係無,可能就要上Bricklink買,香港有賣家有多諾華同五飛個髮型,但賣好貴…另外啱啱睇希羅個身有啲麻煩,純Dark Green身得兩隻人仔有,所以會難搵,一係就搵背隻純Dark Green嘅身反轉用/自己整走啲Print…

FYR
多諾華個髮型你知佢係反轉咗長頭髮嚟用?
https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?P=40239&name=Minifigure,%20Hair%20Long&category=%5BMinifigure,%20Hair%5D#T=S&C=120&O={%22color%22:120,%22iconly%22:0}

五飛髮型
https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?P=17630&name=Minifigure,%20Hair%20Straight%20Cut%20and%20Short%20Ponytail&category=%5BMinifigure,%20Hair%5D#T=S&C=11&O={%22color%22:11,%22iconly%22:0}
朗豪坊有得印人仔?
點印法?
dark green 一係買啲有絲印返黎捽走個絲印, 用啲散銅膏捽, 玩淨色人仔慣常做法
Minifigure Factory

話說啱啱美國仲推出咗Online Beta版之後可以直接上網整~

$99,包1 X 3印名磚同自己Design前後身嘅人仔一隻加配件,不過只可以自己畫/打字/用佢內置嘅圖,只有十五分鐘時間,但如果無人排隊佢可以俾你慢慢整,整完就去揀頭髮、頭、腳同配件,揀得嚟就已經好快印好

流程可以睇下面條片
https://youtu.be/UhmtGc2QnCo

可唔可以印superhero 個堆既圖
佢內置無,基本上主要都係City系列嗰啲,另外會有少少特別款同香港限定款咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞