[26]考緊26?你問我答 (42) 車神唔見左呀

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
等你上黎報喜
多謝晒173 175 177樓三位巴/絲打嘅解答同祝福
Pass左了

考油塘3線高超道,今日勁多車
欣榮街雙白大黃格個位卡左幾分鐘都冇機會轉出茶果嶺道
俾後面DC9大大聲屌,真係耐性嘅考驗
好彩冇衝動,唔係就後悔終生
原來係考46
走到算好彩
茶果嶺道不嬲都多車(紅綠van 巴士 泥頭)

衝動再肥過
我真係恭喜你啊

不過屌考牌車係幾冇品先做得出
又想問下`
路試果時,係2波慢速,落1波,行1陣,之後停車?
定係 2波 慢速,拉離合器,落1波,停車?
泰加都收皮dc9仲可以玩幾耐
2波直接拉極力子踩一波停車冇咁易跑馬仔

我上深進訓練抄阿蛇的
我都諗緊呢個問題
波慢速,落1波,行1陣,之後停車 咁樣好似舒服啲
咁樣會唔會肥佬?
唔會肥
兩個方法各有好壞
落一波行一段先停,有機會會chok有機會失平衡,同埋要有足夠減速距離,例如臨到先轉燈你未必夠時間距離去落到一波行
2波臨停先落1波直接停就會順D,但有個風險係可能唔小心落左N波,同太早拉極力子可能話你空波滑行
最好練到兩個方法都可以自然咁停到
3號就考老強
勁撚緊張

其實揸車chok,會唔會肥 ?
我仲要成日落左N波要好大力踩落去
第2個方法練得好會順好多
如果怕轉空波,就用第一個方法但輕輕補少少油就會冇咁chok
我29號考
唔會油門控制不當咩? 有啲冒險
呢個剔基本上係人都有,而且我到而家從來都冇聽過有人考26/46因為做rev match而肥佬,同埋你可以唔做得咁明顯,咁呼油聲會冇咁大

我問完阿蛇話會剔油門控制不當考試我都照做,不過問完阿蛇意見之後唔會做得太明顯,因為我揸46做慣曬唔怕唔熟,而且做補油既話你轉波動作會順過同快過唔補,所以我照輕微有做

利申我考試都係照做,咁當然如果冇把握既梗係唔好搞咁多,以免做多錯多
屌考天光定掃桿好
掃桿有掌上壓做
sor唔get
不如二波停
然後二波直接起步
考試俾2波起步咩?
阿蛇話如果唔小心2波低車而你又做到2波起步唔會肥
但特登咁做就唔知喇

不過有時間真係最好試一試,以防萬一真係2波停低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞