[26]考緊26?你問我答 (42) 車神唔見左呀

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
轉緊灣轉波好危險
想問下強制試如果pass左 係咪即場會填form 交地址證明整學牌?
因為準備係街搵師傅學埋46, 個46學牌係咪可以果陣一次過整埋?
我1波入彎係會開追悼會我果陣係練2波入彎
整左autotoll 收費站都唔想停
巴打,,我是說路試,
我說的情況是你1波停車,,排1個位轉灣,,
我用圖表達,俾其他巴打睇下
不過其他巴講得岩,,灣前或灣後先轉波
呢個位應該唔係考試路線喎
不過路面的話我就多數都會起步>2波> 先過灣
考試路線黎 沙田最尾果段
遠柱位既彎,轉左波先轉彎
近柱位既,第一個位就轉完彎先轉波
當左你強制
不過除非見到前面有慢車學神,否則我所有彎都唔會1波轉,我一係就直路轉完2波入彎,一係就彎心轉波,如果你轉個弧度唔係太細係做到彎心轉波的
更正:唔算係彎心,但唔使完全直線都可以轉波,總之我入彎果下應該已經轉左2波或者岩岩轉2波

睇錯左, 我見左下角有個河字就以為係外面
我試過有次練車去到呢個位, 有個自動波46學神龜速過呢個彎,
我好辛苦先用1波KEEP隊型 唔死火唔跌車
我唔知點解路面D 46學神可以咁慢? 印象中我學果時都唔會咁龜速過彎
未學 但想知有無唔會整亂髮型嘅頭盔
可能人地第一堂學車
黎緊星期四上第一堂強制
1波轉彎係勁辛苦練你平衡,你點留距離你都會追上去
1波轉波,,係嘈D,,
最怕阿SIR肥人
真, 我已經跟足指引預留左一個車位左右,
當時我又係燈位排第二架無理由等下個燈先走架嘛, 實俾後面啲車咇到飛起.點知前面架學神可以慢到咁
我又唔想練壞手勢過緊彎抽頭去右線(其實電單車係內彎過真係幾有壓力, 非必要都係過外彎好) , 唯有死頂UN住個後BRAKE夾實架車慢慢碌過去, 一過左就CUT返左線準備返學院(佢果架係綠色唔係學院車, 唔洗驚佢突然CUT過嚟)
打4個就夠啦
返原位再打4個圈, make sure 次次都打到
打一都千個打到麻木哂好似無乜用
連續既意思係 每次打4-5個就再排過
姐係連續打10次4-5個 就有 1個8字失手
我試過冇人等,打左n咁多個,一路都冇事,之後打打下發白日夢炒牆,仲要比阿蛇見到笑我
我係撞果一刻先意識到我會撞冇時間救車

所以有冇人都要落返黎再上,起步轉上去都好重要
有,但要個髮型就個頭盔

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞