[26]考緊26?你問我答 (42) 車神唔見左呀

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
考試單手操控已經肥得
考試當然用返雙手打
我意思單手練完,到考試用返雙手打
個感覺會易好多
你意思離手唔掂極力子定唔控駄先
單手渣車莫講話打8字去邊都死
好似無.... 都係要報定加堂?
啱啱係鴨駕pass左老強
重有路試等緊你

派到幾時路試
啱啱天光道pass 咗
出車
好多盤呀快啲睇下
岩岩考沙田怡成坊線,肥左。臨近埋尾,比46學神轉彎,cut線太慢頂死左。再報已經去到下年5月,奉勸大家儘量唔好跟學神轉彎cut線
用你自己最有信心嘅方法打
停唔切落咗右腳?
臨尾返學院果個彎?
冇落右腳,學神打燈想cut線,但一直唔出。見佢唔出我就打燈cut線,我一cut, 佢就即刻cut, 佢個師父先拉佢軚盤唔比佢出,但已經有半隻轆入左我條線。咁就肥左cut線未有查看交通情況。如果隔離線有位,真心唔好跟學神尾
尾2果個紅綠燈轉彎位。石門方向果個。行到大半路仲好開心,諗住掂硬。點知衰收尾,唉
咁真係唔好彩
我考果陣都係跟住學神尾 個官叫我cut我先cut
學神轉彎太慢,我轉彎果時已經由2波落返1波,再收油,都慢慢行到好近佢。我咪拉拉臨打燈準備cut線,點知學神又想cut,咁就死左啦。一早簡隔離線等紅綠燈已經pass左,唉。
除非路面經驗豐富,如果唔係嘅話考試都係行返平時練開果條線穩陣
尤其是呢個場多學車,好多突發事預計唔到
巴打你會排駕院尾期定會去抽快期?
我報返沙駕啦,練左幾個月冇謂再出去報其他路,不過已經排到下年5月。岩先問職員,佢話沙駕快期一定要親身返去問,打電話問唔會答,有冇巴打有經驗啊?等到下年5月,到時咩都唔記得,同學過冇咩分別
好似真係要親身問先叫答
之前上網睇有人係每隔幾日親身去問,最後俾佢拎到兩個月後快期
唔該你師兄,睇怕都要隔幾日,一得閒就去問啦。都係奉勸各位考牌時儘可能唔好跟學神尾,比街車,更加估唔到佢地會做咩
出年二月尾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞