[26]考緊26?你問我答 (42) 車神唔見左呀

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
Pass左先玩呢啲啦 咪水啲學神。學神連比油都未熟

Btw 點解唔就停果陣落定一波先?
有時候呢 落唔到就係落唔到
考試二波起步係無問題 又唔係叫你三波起步
利申二波起步 1 take pass
反而我聽過啲人話呢啲情況舉手問個官
學院啲車2落1真係唔係次次落到
唔係玩,而真係唔係100% 1波停得低,有練過好過冇練過

你諗下你強制試測驗4用咩波停車?
其實會唔會pass
唔知。 問得呢句 個官剔唔剔你離合控制不當好 上面啲師兄就2波起都過。咁事實係咪俾咁起就真係唔知喇。我記得好似教院啲人叫舉手
但我沙駕有個阿蛇同我講你2波起到步咪冇問題,我先去試
我天光返試場最後果個燈口就係2波起步.平時操車都試過幾次2波起步基本上同1波起步冇咩分別只係個極力子唔好咁快放哂同比大小小油就得.
Pass左先玩呢啲啦 咪水啲學神。學神連比油都未熟
咁正正常常梗係1波起步啦. 2波起步只係冇選擇下先會做.
我有次練車試過判斷錯誤,覺得自己過到綠燈,揸46揸壞手想比油去埋

我仲要源順圍出駕院大直路玩到去5波,見到開始轉燈,仆街喇

5,4,3,2!完。自此之後我練返燈口縮油

2波停車

你再回想一下強制試測驗4叫你做咩,如果有能力起步我唔prefer舉手,我覺得舉手會有一定程度扣分
舉手係正解
我係例子,舉手後落右腳轉波,pass左
無錯 我21號考
個官主動講 空波 2波 舉手示意就可以落右腳轉1波
無舉手就落右腳視為失平衡
可能人地覺得自己handle到 2波起到就叻叻豬,1 take pass就好架勢 我心認 考試呢家野 做到有幾基本得咁基本咪算。屌你話知你考完點渣丫。你唔撚教埋啲學神壓身劈灣?都係入灣渣嘛
一波,我習慣左急停都會踩落一波,唔知點解改唔到,反射動作黎
我初初都係踩埋落一波,佢好似阿蛇講過唔得定係唔知咩野我先冇踩到
見過有師兄落完一波自己失平衡落右腳
咁可能係比engine brake chok一chok所以跌
停車2波/空波
點都舉手先
就算比你無影腳/2波起波搞掂唔通就唔剔你咩
與其冒住失手落腳既風險,問就考官最穩陣
我有次考緊果陣舉手問 佢答我你自己諗
我諗起我考嗰日臨出場前有問過考官如果入左空波可唔可以落右腳。佢答我「吓你自己決定啦」
之後天光道試場轉右落斜燈口嗰個位停真係唔撚小心入左空波我舉手同佢講話我入左空波,之後無影腳。好彩最後pass左
個官知道呢牛肺車會上落波唔準.....舉手會係明智選擇
我係香駕攞咗26學牌後,即刻聯絡46師傅,一個星期後,新張有齊2646
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞