[26]考緊26?你問我答 (42) 車神唔見左呀

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
我預返一個月前開始練
頭兩星期就一星期練一次(每次兩節)
第三星期到考個個星期就每星期兩次(每次兩節)
拎車夠快既話就出咗街行先,通常都係行一條就算,時間夠快會行多一次(多數行工業村先做到)
返到去會有少少時間淨,斜8位冇人就打斜8練到夠鐘
有人就出去大圈練上落波放極力子

到路線行熟咗啲就開始放多啲既間打8字,打左10-15分鐘8字再出街,我試過有次打咗30分鐘陳sir同我講唔駛死打架,穩穩陣陣打到就得唔駛咁完美
後來連打到10個我就出街,冇再執着喺8字到
大約係咁,同埋最重要記得約佢地幫你模擬考試,冇既就課返一堂俾佢地幫你final check
有啲位我都俾佢地提點返
如果有朋友可以幫手跟一跟你尾拍埋片可以playback 就更好
Good luck
唔該晒
我個陣買精簡,都要課金模擬考試
想問深進訓練有無用?洗唔洗課埋呢堂
我都係報精簡
所以後尾課多幾堂同模擬考試
唔駛架,要課既只有補鐘同一堂考試
同埋有唔明真係隨便捉佢地嚟問,都nice既肯答
諗起出街就有啲淆行錯路
駕丸d 車無得睇波段
沙田有

pass 左強制
要認真研究跟邊度報路試

多謝巴打資料
元駕唔係全部CB125F咩,無理由無波段睇
恭喜你過咗強制,快啲決定報街定駕院先
排咗個期再慢慢諗跟咩師父都未遲,都要排到4月先考
有呀,喺正中間添
第一堂會帶你哋行晒兩條線
你有冇路線透視?
有就好啲,坐van 仔行兩條線,中間會停低講邊啲鬼祟燈位同要注意既地方
可以上網搵定自迦遊元駕路線啲片睇,我個陣睇咗6-7次到啦(每條線),有啲印象,揸過一次會好啲
有路線透視,睇app係上完導師堂先可以約時間上既

我都諗住煲下youtube

另外想問無手機架擺電話,如果斜咩住電話揸車出街,駕院會唔唔會叫我收返入袋?
依個未試過,你可以問問佢
我個陣就着袋口有拉鍊既褲
我啲褲好似都無拉鏈到時問下先
個半月內無間斷一星期一日,每次連續2節

撞岩有堂平日上可能練多一節,考試前一節,同考果個時段又練一節
我諗我都要操密啲先
星期6中午難唔難租車?會唔會好似強制租車咁要限時間?
我可以帶你 一個鐘搞掂
係咪真?
幾時?
我7月路試
5月尾上路試堂

6月頭尾各練左一次
去到考之前連續練6日

夜晚狂打8字 因為大部分人出街
8字連續10幾20個都成功 開始出街
每次只行一次街 有剩都係8字

8字太重要,一肥左街都唔洗出
出街其實好易 打贏8字個牌袋左8成
226都ok 成日撞到個師傅 睇佢教學生教得好有心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞