[TRPG] 龍與地下城 Dungeons and Dragons - 香港有冇人堅持玩?

335 回覆
31 Like 5 Dislike
好有興趣想試玩, 有無機會?
歡迎去Discord group報名
我做DM時,經常Hit Dice都勁低完全打唔到人
Lm 想跑團
歡迎入Discord Group搵團友,都會定期舉辦啲One-Shot比大家體驗下
暫時人數已滿,多謝大家踴躍支持,報唔到名嘅歡迎到時嚟觀戰
今日開開心心又玩咗一個Session
暫時活動人數已滿
有興趣可到Discord報名下一期的角色創立教學及One-Shot Campaign
https://discord.gg/hPZXmYR5Hn
NG工廠?
critter +1
我都有玩開5e實體團 dm同player都好好
但放長假先有得玩 而且時間唔啱就會cancel 好唔過癮
都想有得長期玩
太真實啦
今日嘅One-Shot Campaign 已經完滿結束,多謝大家參與
而家已經發展成d&d 群組了
有興趣做dm/玩既人希望都可以入嚟一齊玩
群主有無機會開非新手團/one-shot
老實講,我未過Host高過Level 4嘅劇情
未有玩家堅持過Level 4
睇pace嘅 milestone升level可以好快
見過有人one-shot直接開lv20群魔亂舞
我始終都係Host新朋友多啲,真係角色同玩家要共同成長,否則我比佢用Level 5角色都用唔到無意思
今日milestone嘅朋友都由Level 1去Level 2
拉多d人入坑好吖
cls係香港都搵唔到人玩
突然諗起個問題想問下 有冇人知以前嘅年代 例如3.5
當年係咪都係冇中譯版 定當年啲人係玩翻版之類
始終一場game太耐
普偏香港人冇咩耐性
我未經歷過3.5嘅年代
都真,要大家Commit每星期一次同樣時間係香港人極難做到嘅嘢
大家都比較鍾意玩啲quick game
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞