[TRPG] 龍與地下城 Dungeons and Dragons - 香港有冇人堅持玩?

335 回覆
31 Like 5 Dislike
第三次One-Shot Campaign已經完滿結束,多謝大家參與
整體都算一個長Campaign?
師兄都應該成日玩我哋呢到新手團多,新手DM新手玩家
地方都算 真係夾唔到可以online玩
慘在冇時間
有個笑話係黎緊套Dnd電影收硬皮
因為當你約好全世界買埋飛
就入去睇果陣一個二個就會話俾你聽sor臨時唔得閒黎唔到
不過online都唔夠Face to face嗰種Energy
攻城弩背刺,盜賊偷褲,詩人勾引所有女性生物
更新慢咗

第四次角色創立教學現已開放報名
有第4,5,6次嘅One-Shot Campaign
但已經滿咗
第七次One-Shot Campaign已經接受報名

有興趣可到Discord報名
https://discord.gg/hPZXmYR5Hn
睇完D20 就好想玩 呢度有冇新手坑
有啊,我哋呢度專做New player friendly嘅Channel

https://discord.gg/hPZXmYR5Hn
深夜繼續招下唔同嘅朋友仔?
成日都咁夜唔瞓
一text完就訓咗
聽講好好玩
有冇巴打講下玩成點?
有冇人有睇尋晚magic個showcase, 有個d&d外傳講隻倉鼠好正
spell jammer?
冇睇spell jammer本野 不過有d人覺得麻麻
係spell jammer, 我冇玩,淨係覺得個theme好得意
睇One Dnd嘅trailer
佢地除左update rules之外 仲想用dnd beyond 整到好似tabletop simulator 咁有棋俾你用有地圖俾你玩咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞