compliance 前途

259 回覆
16 Like 218 Dislike
CDD 仲衰
遲早比哂大陸同印度做
請問我依個經驗可以轉去邊個field?請問可唔可以指教吓?麻煩哂
Tran mon / kyc 個d 其實好operational, 好易俾人replace.

玩法應該係轉多d 工去加大個base / 搵機會入AML advisory / sanction. 個d 先真係算compliance role, 專好多。 個人睇法
正呀喂
擁抱大灣區
請問edd reviews 算唔算aml advisory?
5年得30K? 如果高人工個堆會唔會上到80K+ ? 我係英國做緊AML role, 諗緊好無翻香港做 。。但眼到哩個post 好似無乜希望咁
愛國者治港仲要compliance?中國特色compliance?
望下ESG走左兩個
大撚獲。。重諗住翻香港儲錢。。睇黎無希望。。點解同一份工 地方唔同爭咁遠

牆內的人想出去,牆外的人想黎?
但我都見唔少人跳出嚟
尤其是中資
逗果少少人工同你玩命
各有各好啦 唔係因為錢就一定唔會考慮翻香港 都係因為英國d tax rate 高撚到驚。。。
想翻亞洲做翻兩三年嘢到時睇下揾唔揾到80K+ 揾唔到就英國躺平算
咁你係咪認為得bank先請KYC
30k真係少
advisory點入行?
感謝解答 咁都冇想像中咁差
同埋想問下香港compliance 嘅working hours 大約係咪6 點就走得?
都係要由低做起啦 (至少英國係)
做KYC / Tran mon 轉到入AML advisory 既我見過不過轉工依家野都講運,所以咪話搵機會跳入去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞