淺談 sdvsvsdav 心智扭曲及亞氏保加症治療方法

348 回覆
20 Like 31 Dislike
發現烏大龜有一段時間用英文名 dutalaturtle 同經濟系亞氏保加巴打一樣,用 sdvsvsdse 呢啲奇怪意義嘅英文黎包裝自己,小妹真係睇唔透怪人諗啲咩
常,做咩小妹前小妹後
受左咩刺激
相由心生就係咁解, 佢要喺連登搵認同感, 透過糾正他人嚟表現自己. 但從來冇見佢自動發表過啲睇法 (自卑嘅一種).
呢個post啲對話咁似曾相識
ching知唔知張六常柒咩搞到要轉生扮女人小妹前小妹後
諱疾忌醫
呵呵
你講緊自己?
佢中途轉基
或者痴左線
你快D食藥唔好再扮女人
push
又可以睇條偽學術 sdv 鳩 up 啦
今次見佢唔夠膽出現喺 Outliers 嘅 econ post
sdv 乜鳩行為習慣:乜都要扯到去 Econometrics
睇怕佢只係讀咗一兩個 micro econometrics course 就上嚟連登扮大佬
我9 成知識都係自己睇書學
上常通堂只係教到本書既皮毛
真係好堅持覆垃圾
張六常柒野集合
有冇比以下更柒既野好想知好想知

https://lihkg.com/thread/2570146/page/2
DCF valuation 冇formal justification

https://lihkg.com/thread/3065440/page/7
ols estimator 冇計到inverse
linear regression 一定唔駛用gradient descent

causal inference 一定係structural equation model
natural experiment = classical randomized experiment

仲有冇仲有冇
固執的亞氏保加
固保兄上嚟吠完又潛返水
固保 = 固執的亞氏保加
固保仔唔敢上水
上水未? 讀好DOE未?
收嗲啦張六常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞