淺談 sdvsvsdav 心智扭曲及亞氏保加症治療方法

348 回覆
20 Like 31 Dislike
精神勝利法出現了
又一次証明有閱讀困難
張六常同烏大龜差唔多
(no additional maths, no pure maths, no maths and stat)
喺香港考過CE & AL一定知呢D係中學科目黎
一樣鐘意上網教人
但係Concept唔清
人地提下佢
顛狗咁吠
又兜,冇讀咪答冇讀囉,唔識一樣嘢唔等於可恥,你啲觀念唔正確。人人都會有嘢唔識架啦
至少我唔洗好似你咁周圍踩場 + 騎劫嚟 show off,我想拋書包會自己開 post
唔係你鍾唔鍾意問題,係啱同錯問題
荷蘭正名係尼德蘭,解低地之國
中文冇改係因為 convention 但英文名係 Netherlands 荷文係 Nederland又嚟啦,普通地名都搞錯,但從來唔認錯,扮代表以為自己絕對啱曬
我勸你搵份工算啦
日日上連登出膠post + 誤人子弟
佢每個 data science / econ 之類 post都會嚟 show off 但每次都俾人捉到錯,同膠登嗰隻烏大龜有啲似嘅,但我覺得佢似孔乙己
果然係顛狗
自己寫到一舊舊又話人錯,錯嘅永遠唔喺你度
呢個自我中心就係你可能有亞氏保加嘅證據之一
嗰頭講完 undergrad 冇讀數同 stat,呢頭就驚俾人知底牌急急澄清
係你比人捉到錯
成隻顛狗咁吠

dcf 個次已經柒到仆街
linear regression 唔駛用gradient descent又柒多次
concept 唔清大概係你, inverse 同 solve linear system of equations 都未分清,基本上 undergrad 有讀 linear algebra 都唔會犯嘅錯

你幅圖入面
我清楚咁寫secondary school
盲既都識上連登
又開始迴避問題嚟同埋用精神勝利法,連登學術保變低汁都係多得你呢啲識少少扮代表嘅人周圍踩場
and in my undergraduate study. (...no maths and stat...)

and 字都俾你詭辯到,果然唔係理科出身,一日到黑淨係識詭辯
其實你理解錯我講咩
同有閱讀困難既人好難溝通
run 緊 model 嘅時候最得閒嚟笑呢啲傻佬
有閱讀困難都讀到大學先好野
你出得post預左有人對你寫既野有疑問
我見你誤人子弟先岀聲
冇人理解錯,係你講錯。順帶一提,inv(A)*b 俾返 inv(A) 你只有當 b 係 standard basis vector (繼而整成一個 identity matrix),一般 b 嘅情況,solve system 都唔係計 inv(A) 呢一個 matrix。明未? 你覆得多,唔代表就係你啱
冇可能呀嘛,所以咪係你有表達困難,小學生 and 字都識點解啦
又兜去有疑問其實你係入人地 post 講離題嘢,你講誤人子弟其實反而係你 concept 錯誤但堅持己見
例如當linear model 入面既error係t distributed
maximum likelihood estimator of coefficients就冇closed form solution
咁就要用gradient descent 或其他method 去搵numerical solution

張六常咁都唔識
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞