淺談 sdvsvsdav 心智扭曲及亞氏保加症治療方法

348 回覆
20 Like 31 Dislike
又喺度大小二便, 成個 post 講普通 linear regression, 俾埋 software implementation 你睇, 寫到明 OLS 同埋 normal equation 你斷章取義都有得兜到去 heavy tailed regression, 然後你 numerical linear algebra 啲 concept 錯鳩曬. 呢單柒嘢你收皮先啦
成個連登得你周圍喺度推介 textbooks, 好諷刺
得你係連登大教授, 周圍搶風頭賴死唔走, 隔離 post 問 OLS 都俾你扯到去 Deming regression, 咁鍾意指正人咪開個 post 講 TLS 囉, 又唔敢開 post 終日寄生喺其他人啲 post 度發表自己偉論成隻跳蝨咁
普通 linear regression 係唔用 gradient descent, OLS 係唔洗 explicitly 計 inverse. 咁簡單嘅嘢你唔知? DCF 唔知你 up 乜柒
睇唔明就睇唔明啦扮
你係拋完個大名然後 "我直接叫你睇書算", 呢啲咪叫做拋書包囉, 冇能力講解. 我唔出 post 你仲以為 R 嘅 lm 會做 gradient descent 添. 仲有你單柒嘢 "t-distributed regression" 並唔係普通嘅 linear regression 而係 robust linear regression. 我都廢事重複, 小妹又唔係亞氏保加症醫生
只要入人地 post 度擺低 textbook 名 + 拋書包, 再不斷咁鳩覆人就會顯得自己好有料到 = sdvsvsvds
有無人教小妹data science
小妹想kickstart小妹嘅career
數學呢?
Boat營
Svm
但要講曬基本嘢先, 一步登天好似 sdvariable 咁係唔得
讀書讀到成個孔乙己咁好慘
自己都有少少咁嘅傾向,好彩廢得滯讀唔成書
如果你係講緊我
我只係想講我番緊工搵緊啖飯食
(不過隨時搵得多過你)
你見孔乙己要番工未(數撚睇唔明魯迅, 明白既)
sdvsvsds 顯出極高興的樣子,將兩個指頭的長指甲敲着櫃臺,點頭說,「對呀對呀!……MLE 用 t distributed error,你知道麼?」
你排出九大文錢買教科書, 仲影上嚟連登
sdv 乜柒:
計A^{-1}b 亦都係計A^{-1}
因為b 係已知

嚇到刀劍圖都唔記得 po
有冇人記得烏大龜
好似消失咗, 發現烏大龜消失嘅時間同 sdv乜鳩出現嘅時間差唔多
張六常分身
狗唔答8
我諗你係好唔氛氣好唔抵得
我就係要呢d
你係咪好唔氛氣呀
唔比人評得唔好出post
呢到public forum 黎架小朋友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞