淺談 sdvsvsdav 心智扭曲及亞氏保加症治療方法

348 回覆
20 Like 31 Dislike
道理講唔過人開始泥漿摔角,無非想人地承認 sdcardon99 都識 maths/stat ,三張幾都渴望被認同嘅中二病
我個 post 講 OLS 及 software 背後 algorithm 喎你離題做乜 你搞清楚件事先啦傻仔,又證明咗你想拋書包

我喺連登就唔會一開波講呢啲小眾嘢,因為我唔似你要拋書包嚟證明自己能力
sfv乜鳩重複又重複自己言論好似 bot咁,都係亞氏保加症狀之一
學術台嘅學術 post 變咗做學術界, stdev7on9 嘅偷換概念 你成日偷換概念以為人地冇留意
唉,佢唔知平時或嗌交以外慣用語句/標點符號其實出賣左佢心理狀態
甚至唔知畀人裝過彈弓好多次lol
佢好似好驚俾人話唔識某啲 topic,小妹覺得自尊心問題。平時扮到好理性,但去到荷蘭被 1 個人歧視就非理性咁指控成個荷蘭都係咁
你明唒MWG, SLP 未?
你明唒有出到篇Econometrica未
你出到篇Econometrica又過2000 citation未

見到都辛苦
不過有D 名氣真正做學術邊得閒上連登9 UP
你明唒出到篇Econometrica未
明唒有出到篇Econometrica未
嬲到連組句能力都冇埋?
小弟要訓覺啦
聽朝要返工搵食
唔得閒同大學經濟學家(做19理論 完全冇9用既理論)
同冇業人仕(有閱讀困難) 喺到9 up
打 online game 俾公會啲人屌柒然後拋低兩句 offline
學到嘢,用 T distributed error 嚟做 regression 但現實都唔知得幾少人會咁做
數學白痴留名追post
傻豬,mwg slp wfc,冇嘢係一定要識架
嗱,咪露底囉,原來econometrica先叫學問,真係好易chok
名氣大又做學術嘅日日係網上鳩up添啦,未見過?
//完全冇9用既理論//

呢句仲正,理論不嬲冇鳩用架啦,第一日知?
有趣係水原巴打起到嘅post,sdv唯一有興致討論嘅都係理論嘢
咩科學啦、dcf啦、portfolio theory啦、bargaining啦、causality啦
次次推介親都係啲冇撚用嘅理論書
仲要為本冇閪用嘅slp理論書正經八百咁寫note
去到疫苗 post 佢又帶返去 natural experiments, 但係 main stream 都講緊 cohort studies / case-control studies 如果 RCT 係唔 available (當然我覺得 natural experiments 係應該要推廣嘅). 唔多了解個 field 又周圍教人嘅原來係佢自己. 唔係講得冇錯就可以周圍 comment 誤人子弟, 首先你要熟個 industry 實際 practice 先
佢話用到落現實例子 [潛台詞: 所以唔係冇撚用]
其實你離題傾向幾嚴重, 呢個係 data science 入行 post 度搵出嚟, 唔知你點聯想去 stochastic DP 同埋乜鳩 "optical" (應該係 optimal) control theory
睇醫生啦, 亞氏保加行為大個咗會定型, 好難根治架
用鬥難嘅心態去睇唔同學科究竟係為乜, 不如話數學最難仲好.
stdevsvsvd 最鍾意拎 econ 同音樂比, 然後拎 econometrics 同 stat 比, 跟住拎 econometrics 同 ML 比, 結論係 metrics 比所有科都更優勝 CJP 巴打強調術有專攻, 但有人似乎認為 metrics 係最 generalized 嘅一科
癲狗係你就真, 成日入人地 post 度大小二便, 請問你舉起左腳定右腳屙尿?
linear regression (OLS + full batch) 係唔駛用 gradient descent
R 同 numpy 嘅 implementation 係唔洗用. 你究竟係個 package 見到要用?
DCF 我唔知你 up 乜, 貼圖 + account 嚟睇吓?
圖都 cap 埋你寫到一舊舊
自閉症和亞氏保加症兒童的特徵: 不懂使用有意義的言詞與人交往
https://www.heephong.org/child-development-and-training/useful-advice/autism-spectrum-disorders/100041

小妹對你嘅學歷充滿疑問
好奇問下你哋係咪做econometrics ,我都係做Econ research 但係我發現自己嘅econometrics廢到搭唔到嗲,覺得好慚愧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞