林志偉:以KPI決定公務員加薪幅度不可行 你哋自己想像套用在部份隊伍會發生咩事

336 回覆
38 Like 238 Dislike
講到尾都係想話消防員出糧瞓覺啫
炒撚晒佢囉
後果自負
見到而家d 連登公務員
連林志偉都撐
政務司司長陳國基回應說,是根據機制調整公務員薪酬,會繼續與工會商量,希望他們接受加幅

唔接受加幅係咪等於唔洗加?
We connect
做假都可以拉curve自然會分到tier
除非你全部人都滿分
咁撚假就真係無計
依個世界得sales?

做sales 都有sales target 同non-sales target la 淨係跑數嗰時好低層架咋

做operations都有kpi 但唔係用你做幾多 而係做得夠唔夠好

我公司就有
哇班狗一定好撚驚啦
咁其實佢想點 係咪想兵變?
仲唔係危害國家安全仲唔拉9佢?
Im乜撚野magine

中國人中文都唔識講
「好似警察行咇,你要拉50單嘢,阻街你要告多少架車?可想而知,如果真係有咁嘅 KPI,會發生咩事?你哋自己imagine(想像)。」

我好驚
照你咁講連登平時笑公務員冇人工加 宣誓果陣都係支持緊政府
你兇鳩我牙?
已經做緊
其實可能要再講白啲,啲黃屍做哂逃犯離開哂香港
剩低嘅犯罪集團就係伙記,日日咁拉真係搞唔掂
至於搞冤案,啲故仔作到離哂題,國安法官已經嘈到不得了
笑死 KPI 就係套用成個政府
又玩特權咁洗乜KPI
又黎鳩做 可加不減 高官免責制 呢D野?
好多長官網上行咇
國安咪又係長官, 自己拉自己?
佢地識閪咁高深學問咩
「好似警察行咇,你要拉50單嘢,阻街你要告多少架車?可想而知,如果真係有咁嘅 KPI,會發生咩事?你哋自己imagine(想像)。」

佢係咪威脅緊唔加人工就會鳩拉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞