(心寒)見到女性喺地鐵俾人非禮 唔該幫幫手 唔好俾變態走甩

628 回覆
617 Like 560 Dislike
乜都見唔到點幫手 定學你咁覺得點點點覺得點點點就認定人哋非禮
咁你諗得唔夠通。就算今次告條友唔入,淨係計佢比差佬盤,都增加咗佢非禮人嘅成本,咁都會減低佢下次非禮人嘅機率;相反,你明明見到佢非禮人,佢都見到你見到佢非禮人,但你唔報警/煩佢,咁佢就會諗「正,被人見到我非禮人都可以無事」,咁佢下次非禮人嘅機率就會升高。
咁事實上繁忙時間咁多人遮住
一秒鐘嘅非禮去邊到搵證據呢
目擊證人都係證據
成車正義撚難以想像變左冷漠撚
一係佢上錯左車卡全車咸濕仔
係我就過去揸下個男人屎忽
咁你又做咗啲乜嘢港女大便
戇鳩仔又衝出黎
放上黎公審
用文字9up幾句當幫左手
樓主當時有無企出來幫手做證?
我都係男人,我都唔想俾人屈。依家我的確係寧縱勿枉,男同女響呢件事上面都應該有無罪既假定,唯有男既就走開d避嫌,女既又做d野保護自己,咁咪可以減少冤案,d色狼又無啖好食。
呢到係中國
當事人有心理陰影
覺得隻手仲係佢屁股到
個感覺好核突

咁樣似係靈異事件,其他人點幫?
其實有咩實質證據去入人非禮呢
睇CAM 驗指紋?
受害人當場冚隻咸豬手一巴可能仲實際
揸下有乜所謂?你少左忽肉?

佢俾人告得入既話,要坐牢仲要留案底架
影響人一生

你俾人揸一下有乜所謂,咁驚唔好出街,或者坐的士
好簡單既一個結果論
如果如果如果如果個呀叔真係非禮
公審成功 伸張正義 樓主據聞唔係本人 聽住先唔需要負上責任
如果如果如果如果個呀叔係比人老屈
公審都係成功 女權爪牙暴露 呀叔人格受到損害無補償 樓主可以潛逃唔需要負責任
臭閪
一張圖就任屈
望下你個豬樣就想屈人視姦你

臭閪屈男人完全唔會有後果
見撚到你看圖作文我都心鳩寒
態度正確
老屈人看圖作文捉乜撚, 一陣俾人告誹謗?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞