(心寒)見到女性喺地鐵俾人非禮 唔該幫幫手 唔好俾變態走甩

628 回覆
617 Like 560 Dislike
看圖作文?
有料咪幫手報警囉 po上黎把撚咩
係到傾計做乜鳩
不嬲都係鼓勵當場舉報,

如果當時真係有發生,
你當時有齊受害人、施害者、旁觀、
有證據果陣你唔舉報?
你當場唔直接屌尻佢或者叫其他男人幫手?

等到件事完左全部人都走哂,
然後上黎再屌尻其他人唔幫,戇尻,你咪又係企係度睇唔幫果個。

求其貼張相就當證據
你篇文照dup然後貼邊個男人上去都講得通架,你貼個TB上去都得添。
如果個男人真係俾人屈,第一時間一定勁大反應 或者O嘴
但係佢個樣係好心虛,同埋係咁好細聲咁講無

到男人大聲,勁大反應又話心虛,所以女人唔好咁樣諗嘢好冇,如果有一種反應係代表一定冇做過,無論男人女人都一定會學識
咁喺地鐵入面,如果有個防役撚屌人唔戴好口罩,你會唔會幫口屌返個防役撚轉頭?
點解一張男人嘅口罩相足以證明佢係強姦犯
但一個女人幾百張裸露假奶相唔足以證明係雞
有無邏輯大師講下 算唔算女權自助餐一種

見到男人比人屈應該出聲制止
man helps man men’s power
屌你老母又看圖作故事
兩邊都係啦
大家都stereotype
你試吓戴口罩自拍,再放上連登,睇吓你啲朋友認唔認到你
勁大反應,樓主:咁大反應擺明心虛
無反應,樓主:無反應擺明心虛
樓主張圖條友好明顯係劉青雲
其實係我。剛才有條8婆冇啦啦屈鳩我,咁岩我急屎,冇energy回應佢,佢就以為我心虛
個阿叔係幾慘 無啦啦比人影幅相就話係強姦犯 仲易過自製ig對話圖跟住屈人係雞
相中男人我朋友來 佢話今朝比個肥婆摸JJ跟住佢一反抗就比人屈非禮 連登女權又逼害男人
你咪係證人 on9
話自己冇嘢做到係怕事怕麻煩
多布就唔會被非禮? 弱智
俾人非禮過
揸同唔小心hi到其實feel得出
嗰種嘔心同厭惡嘅感受真係好深刻
收到🫡
又玩看圖作故事?
唔係話唔信你 但最少都要問港鐵攞個CCTV record掛
有乜就報警 影張相就話人非禮
我認真答你,大概七八年前,我朝早搭地鐵,同個99%似catgirl既女士爭位,佢夠膽死拎碌遮頭篤鳩我隻手再嗌非禮,有個4,50歲既廢老響應catgirl幫手捉住我報狗,最後班狗笑撚住話,小姐,點都似一場誤會,最後和解。

然後,班狗搭住我膊頭話,𡃁仔,你多碌野係唔著數d架喇,但我地收到call都要做下野意思意思。

咪就係樓主口中既幫手,一樣可以助紂為虐。

我自個日起,係地鐵見到人強姦都唔會理。

女權,我屌柒哂你地老味。
之前我見到嘅case相反

有個行動不邊嘅呀伯啱啱上車 後面有個港女衝上黎撞到佢
個阿伯細細聲屌左句 條港女即刻粗口大爆發 一開始話阿伯阻住佢 之後無啦啦大叫非禮 話個阿伯用個籮友非禮佢
連側邊個阿嬸都睇唔過眼叫條港女收皮
點知條女潑婦罵街咁由大圍鬧到九龍塘

跟住一開門個阿伯都怕左佢 跛下跛下咁落車 條女仲要係佢背後撞多佢一野

自此之後我就明白有時唔係眼見嘅 都係唔好亂咁幫手 分分鐘比人屈返轉頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞