(心寒)見到女性喺地鐵俾人非禮 唔該幫幫手 唔好俾變態走甩

628 回覆
617 Like 560 Dislike
香港人已經出名樂於助人 真心
冇人幫就請你諗諗當時情況
地鐵有職員 打電話報警 已經可以好好咁解決問題
而唔係走出黎屌話咁多人係現場都冇人幫你
我自問正義撚
見到係街有人受傷都幫手報警等白車等差佬到左我先走
但非禮 我見唔到 你叫兩聲真係好難即刻幫
首先會諗係咪誤會
我見唔到又做唔到證人
女性係現代 而且係香港已經唔係弱勢社群
點解保護自問都做唔到 反而屌人唔幫
哩啲人仲嘔心
睇條女靚唔靚先講啦

豬閪好多性幻想架
不如停啦你已經好撚柒
上面#21已經有一隻
見唔到穹發經過都要出手幫?
香港已正式支那化
一幅圖就借刀
冇人睇到冇片睇就咁掟張相出黎就話非禮?
建議po去babycondom
樓豬出係連登只會二次傷害
有啫是原罪
有冇片?

女權西老屈
你唔好彩
我呢啲日日撩事鬥飛既人遇到呢啲事實陪你玩
到底有無受害者定受害者係你本人其實無人知。假設你講嘅嘢係真都好,事實上你又真係無證據(得幅圖,我周街影個阿叔都得),事主當下又無報警,唔係怪佢,但呢個post已有資料就係得你講嘅嘢,如果就咁就信呢個世界真係玩完。

重申無話你講大話,如果你只用文字描述事件以起警世作用,相信大家唔會一面倒話你屈人。如果個阿叔真係有非禮你朋友,我希望佢能夠渡過難關,但二次傷害事主嘅唔係留言嘅人,而係開咗個7 post嘅樓主,你應該同佢say sorry。

P.S.上面有人話希望人哋個女遭遇非禮,咁如果會員腳襪你個仔被人屈你有咩感受?
「如果個阿叔真係有非禮你朋友,我希望佢能夠渡過難關」入面嘅「佢」係指事主而非阿叔
果然兒登仔
你想禁錮人?
咩漫畫黎
如果件事係真
又真係受害者叫delete post
咁受害者就係令到香港人冷莫既人
受害者應該同樓主報警
幹破你娘

呢招掂
可唔可以send你張相嚟
我話見到你殺咗人
再fb ig lihkg 宣傳
真係好心寒
返工冇留意其他人發生咩事都要俾人屌
有時我都知係口同鼻拗

但我作為男人都曾經見過d阿叔係會專登響架車郁同上落車個時抽d學生妹水,你可能會話佢係唔小心,但個下見到個動作係人都知唔自然,個學生妹想喊但我無咩可以做到,因為無人有證據。

你無得嘈架,女士唯有著多d布,自己小心d

利申:有個女,會教佢保護自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞