[2022 DSE] 紅磚眼科視光學 (JS3290) 討論區

280 回覆
25 Like 17 Dislike
如果309分係咪都唔洗諗
有機會啦,想入嘅記得擺band A
323 combine cert 希望入到
唔係啊,雖然係低過LQ,但因為今年少咗人所以都有機會入到啊!可以試吓擺喺A1,希望見到你啦
同median差唔多都幾穩陣,希望見到你
長遠事業發展係點?例如十年後?
曾經係眼鏡鋪同poly opt 傾過,佢講到得fg 人工好睇,多年後無乜大升
出國先有用, 香港垃圾科嚟
ching講到香港咁垃圾,點解唔去英國做pre reg
一定要個個都移民? 咁點解依家香港仲有600幾萬人?
我去唔去英國同呢科喺香港係咪垃圾科係2樣嘢嚟
有關係喎
照你講法,香港optom=垃圾科
你留係香港即係繼續做垃圾喎
叫上面啲人去外國,但自己又唔去
係第二個po又拎啲垃圾opthalmic optics個名出黎撻人
淨係識撻個名又唔講點解
定係你認自己係垃圾,驚去到英國reg唔到

得罪講句,高階鏡片都係要簡返zeiss
https://lih.kg/3080633
你智障?
在座所有香港人都係垃圾賤民嚟㗎啦, 有咩問題?
點解要講點解? 收咗錢答你嘢?
原來你自認垃圾唔夠
仲要自認賤民
果然同個po一樣,答唔到點解就唔答
傻閪, 你咪又係垃圾賤民唔通以為自己一等公民?越廢嘅人真係越撚中意打飛機
你中意話我答唔到咪答唔到囉, 我又無錢收
你咪係囉, 同你個柒名一撚樣, 加密把柒呀戇鳩仔
好kam
你啲理論真係完全自相矛盾
你覺得香港optom垃圾但自己就留港做optom,叫人地去外國讀optom
自認係香港做賤民,但又堅持留港

希望唔好比我講中
你覺得返舖返得唔開心,咪轉下環境囉
我真係冇心針對你
但希望你可以睇開啲

做好做衰其實係睇自己
單細胞生物?
喺香港做賤民等於要走?咁你唔問全港百幾萬黃屍點解唔撚走?
點解隔離pt,rd 啲po係咁計分,呢度就變咗嗌交po

口吻似到十足
好黃好黃
poly opto教出黎嘅學生好黃
是否去外國係個人選擇
雖然我都決定去外國讀
但做咩要貶低香港polyu 視光
Polyu optom 真係冇想像中咁差
惡言相向對件事有幫助

明明討論視光做咩要拉落黃絲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞