[本地足球] 2021/22 港超聯 (已腰斬)、亞冠、亞協及香港隊討論區 (72)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
多謝支持
維基話喺韋根做緊!?
司徒

cls 又派錢
直頭唔使出糧
咪入董事局搞散人地隊波然後返嚟側側膊等人唔記得囉屌佢老母
東亞杯 7月19日 至 7月27日

中超第一階段7月12日結束
傳7月21日開始第二階段

內地隔離7 + 3日

有冇機會見到最強陣
南華嚟講 李樂謙先大機會上港超
但呢年佢u18長期推咗上去踢翼
以前睇佢踢u16外圍賽係踢左閘
最正係可以右腳開左邊角球 左腳開右邊角球
不過睇佢帶波同射十二碼 主力腳應該係右腳
羅梓2.0
森保一今日(28日)在會見日本傳媒時透露,將會徵召對年底世界盃有潛力,以及U21及U23有表現的數名球員出戰東亞盃的比賽。

對於日本國內效力的長友佑都、大迫勇也以及酒井宏樹,森保就在記者會表示不計劃徵召在上屆世界盃的主力成員,意味3人將不會獲徵召。至於有關其他在世界盃上陣少的球員,如權田修一、西川周作、昌子源以及武藤嘉紀等,森保一就未有排除可能性,但指會看球員的狀況決定。森保又表明,會選擇一些比賽經驗淺的球員,希望可以在比賽中吸引經驗,又表明希望以入選東亞盃作為一個刺激,讓球員在之後回到球會可以繼續成長。

森保之後又表示,預計日本隊會以U21球員較多,部分將是巴黎奧運隊的核心成員。而對手主要都會比日本隊大兩年的U23球員。森保指,日本球員的質素和戰術理解都充足,而部份球員都有在日職上陣,亦有一些在日乙聯賽比賽,相信日本球員整體都已累積一定比賽經驗,是時候在國際賽舞台發揮。
郭縉諾唔係跟大埔升就已經有得踢港超喇咩?
我覺得佢踢左閘嘥料 佢左右翼甚至中鋒都得
但佢無護照 希望今年唔限外援 可以喺港超上位
上面連支隊都唔想放
而家上面好似唔係足總話事
有另外一個政府部門干預
有冇得告上FIFA
香港有幾多個真雙槍?
有可能 之前都聽唔少因為政府炒足協主席 咁就已經要罰停賽
均仔龍仔咯

442勉強都算,傑仔對自己左腳0信心咁滯
左羅、均仔、龍仔、羅素、高素巴耶夫
Sohgo好似都係
仲有中風菩薩勉強算係
只服均仔
左腳開罰球角球
希望Marcus可以迫佢push自己多d
佢連一隻腳都未用得掂
等睇suspend中國足協
然後食埋佢啲亞冠位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞