[本地足球] 2021/22 港超聯 (已腰斬)、亞冠、亞協及香港隊討論區 (72)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
男嘅都啱
對賽成績關係:
SSP 1:0 YL
YL 3:2 ST
ST 2:1 SSP
多謝補充資料
我會ff 丹恩夠七年
夠7年踢東南海盃
夠7年又點
夠七年可以夠七年
ht 東區 0-1 元朗
元朗首名 沙田次名
ht 南華 0-0 沙田
羅梓係咪真係無停過亞冠->港隊,跟住番香港隔離完就番石門做gym
不論元朗任何比數 沙田不敗就出線
其實東亞杯到底出u23 定點
之前都停左咁耐
好似無限外援
應該都係主力啦可能溝啲之前集訓表現好嘅u23嘅,同埋亞協踢得好嗰啲
全u23真係會死
貝狗講個d港隊大利是係咪冇左件事啦
好似一開頭其他3隊都話出後生仔,但慢慢就轉哂口風
我覺得係佢要威,等全部番哂嚟拎住佢封利是影相咁先夠威
去晒佢間酒樓食飯(自費)
拉。
應該都係百樂門,食完再去足總claim番
香港足球代表隊早前於印度,歷盡千辛萬苦,完成了艱巨的任務,事隔超過半世紀,再次躋身「亞洲盃」決賽周,同時再次喚起球迷對香港隊球員之關注,這點從上周六(25日)在商場舉行的港隊慶祝活動,現場反應熱烈,可見一斑。不過,在一片掌聲和喝采聲背後,有個別「功臣」新一季尚未有着落,仍然待業當中。

於印度3場均有上陣的鞠盈智「小鞠」,被問及新一季的情況時淡然道:「我同南區約滿之後,到依家都仲未知會點,雖然球圈個環境唔係咁好,但我覺得要落班應該都唔會太大問題嘅.......。」

另外,「小鞠」提到曾有球員因為沒有球會合約在身、缺乏保險的情況下拒絕為球隊效力,他說:「港超球隊好多都一季季咁簽,而香港隊比賽通常喺季後,嗰時未有球會嘅情況,我已經試過幾年都係咁。同樣情況其他人選擇唔踢香港隊可以理解,佢哋都係為自己着想。我雖然冇球會合約在身,但都好想踢香港隊,唔會理受傷嘅問題,呢個係我自己嘅諗法。」他補充謂假如獲港隊徵召出戰「東亞盃」,將會欣然接受:「我年紀大,除咗想享受足球,都好想繼續為香港隊出一分力。」

下季去向未定的還有劉學銘,他坦然對目前狀況感到擔心:「有同球會接洽過嘅,不過仲未有任何定案,所以都有啲擔心,畢竟過去幾年嘅表現都麻麻。希望快啲有好消息啦!」儘管「十劃未有一撇」,但剛完成酒店隔離的「學銘」表示,將會在下星期開始自我開操。「與其都係要等,咪操住等囉!印度呢程堅辛苦,要抖多兩、三日回吓先,之後我就會自動自覺,唔會令肯簽我嘅球會老闆同教練失望。」「學銘」堅定地道。
南華 0-1 沙田
學銘一定有會收啦
港甲一定收
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞