[本地足球] 2021/22 港超聯 (已腰斬)、亞冠、亞協及香港隊討論區 (72)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
理文名宿鄭子森 周家樂 羅俊仁
其實今日陳家豪守得好好
如果無佢應該失多兩球
但無人提
有咩仇口?
早段甩手太肉酸 以佢菁英盃表現唔應該係咁
下半場有吓想手槌打走傳中,但打空氣
理文簽基斯贊囉
好彩冇失多兩球就真啦 甩咁多下
周家樂都打到左閘囉 試下都得
其實得呀
下季傑 廉/外援 皓/廉 咁樣
條友個樣長期猜輸左守龍咁款
走杜查就預左
但留洛9?
兩個都走唔出奇
留返牙哥 Gil Angel
可以補3個
Angel都雞埋佢啦
玻狗賓狗廢到
真係fit就唔會踢過西甲 29歲就黎香港
洛9要唔要養7年
諗起勞高
唔傷幾fit
中堅難搵不如諗下計幫佢冇咁傷算啦
勞高臨離開香港前都仲有貨賣

而家洛9已經頹頹地
棄得就係嫌佢未夠料啦
佢又唔係走咗之後打到著曬火
台南市FC

▎賽後筆記✏️June 27, 2022

2022 年亞洲足協盃(2022AFC CUP),南市台鋼今日(27日)於泰國武里南球場二度迎戰香港理文足球會,面對對手強勁猛攻,台鋼也展現不容小覷的嚴防實力,終場以1比3惜敗理文。

上半場憑藉著守門員段昍精準判斷,阻斷理文數度嘗試射門,雙方以0比0進入下半場。

下半場首先由對手31號及19號於第55分鐘及69分鐘攻進台鋼大門,比數來到2:0,接著台鋼倚靠姚克錡獲得12碼罰球機會,馬可在第72分鐘攻下本場首顆進球。第78分鐘,台鋼防守發生失誤,理文17號抓到機會再攻下一球,本賽賽事以1比3結束。

台鋼雖目前積分排名位居第3,但只要在下場賽事贏下3球仍有機會在小組賽出線。

下一場賽事將在6月30日下午6點(臺灣時間)對上香港東方龍獅,敬請球迷鎖定愛爾達體育2台繼續為台鋼加油。
下半場首先由對手31號及19號於第55分鐘及69分鐘攻進台鋼大門,比數來到2:0,接著台鋼倚靠姚克錡獲得12碼罰球機會,馬可在第72分鐘攻下本場首顆進球。第78分鐘,台鋼防守發生失誤,理文17號抓到機會再攻下一球,本賽賽事以1比3結束。

前鋒:柏利、祖奧、泰達利、莫利斯奧(上年踢孟買城)都free agent

差唔多完約:迪奧高(唔知有冇續巴吞聯)、尼加奧(踢法最似尼迪利)、韋迪維積克、岡崎慎司

以上都係踢過亞冠/亞洲波,適應力應該冇問題,係睇吓李文恩課唔課金upgrade 前面入球能力
唔會掛唔計一仔同丹尼,搵唐文/羅梓替落去都好過翁

BTW 去歐洲跟操嗰幾個究竟番唔番嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞