[本地足球] 2021/22 港超聯 (已腰斬)、亞冠、亞協及香港隊討論區 (72)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
大頭FB

分離從來不易,這個妳我早已知.........。做咗體育記者29年,久唔久就要同啲啱傾嘅外援朋友講再見,以為習慣咗喇咩?但原來未.......金承龍,一位非常專業,經驗豐富,見過晒大場面,但又一啲架子都冇嘅名將,喺周一(27日)嘅亞協盃J組賽事臺南市FC對理文之後就會掛靴,告別職業球員嘅生涯,佢會直接由泰國飛返去南韓。

之前同佢同中村出去食飯,佢透露過少少退休後嘅大計,就係會先畀自己放一陣假、乜都唔做陪吓屋企人先,因為呢兩個球季嘅香港過得一啲都唔容易。之後就會去跟人玩健身,希望可以操番大隻啲,之後再向教練之路進發。

Kim,好唔捨得你,祝你掛靴後生活愉快,想操到幾大隻有幾大隻。記得呀!你講過歡迎我同中村第日去南韓探你,仲有我哋唔使帶銀包,唔好唔記得呀😝
正選 Starting:
28 陳嘉豪 Chan Ka Ho
3 徐宏傑 Tsui Wang Kit
10 亞哥斯達 Jonatan Leonel Acosta
16 顏樂楓 Ngan Lok Fung
19 杜查祖利亞 Junior Dutra
21 曾錦濤 Tsang Kam To
26 黃俊皓 Wong Chun Ho
31 翁煦濤 Yung Hui To
44 中村𧙗人 Yuto Nakamura
91 基華尼頓 Givanilton Martins Ferreira
99 金承龍 Kim Seung Yong

後備 Substitute:
1 高俊 Ko Chun Wilson
88 袁皓俊 Yuen Ho Chun
7 李康廉 Lee Hong Lim
11 鄭兆均 Cheng Siu Kwan
12 羅焯熙 Law Cheuk Hei
17 張憙延 Chang Hei Yin
18 許可臻 Hui Zachary
29 余沛康 Yu Pui Hong
望波呀!DLLM!
對攻啦,守唔撚到㗎喇
中堅係傑仔同?
正選好似好多攻擊球員
傑仔阿皓打中堅?
個陣有無人識排
懷疑係光頭/黃俊皓客串
列老bench 都無
列老後備都冇
似光頭客串中堅?
Gil 杜查 Kim
阿哥 中村
光頭
翁 傑仔 阿皓 廢土
廢濤打中堅算啦
擺大個頭算鳩數
廢土可以中堅
嫌未輸夠?
前面入到咪得
洛9又係冇後備
上場最廢個班唔見晒
外援3+1嘛
史上最攻
名單四個外援了
外援位唔係3+1咩?
史上最攻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞