[突發] 美國參議院以65:33通過槍管法案

362 回覆
119 Like 48 Dislike
新疆而家咪好安全,連買刀都有管制
香港都冇禁槍啦 可以攞槍牌 根本禁槍係偽命題黎 全世界大部分國家都係槍管唔係全禁
不過係得美國咁癲入walmart permit都唔洗就買到槍
而家美國法案講緊美國 你不斷投射自己對香港過去人地美國 簡直弱智
應該係話根本冇可能
流得通就冇可能禁年紀,啲學生槍擊有幾多係拎自己槍去
係屋企拎老豆個支,屋企人生日送,甚至黑市
多撚餘啦,就算佢停曬啲槍鋪
最少都亂返10年8年先會見到真係減少
有槍權
你點管都好,都係會有痴線佬自殺式襲擊
你地反槍權成日就話要防呢樣野嗎?咁結論一定係要沒收所有槍械
香港槍牌易拎咩?係咪考車牌咁易呀?
香港冇禁槍啦 可以攞槍牌

美國人買槍係唔使拎permit it is their god given right
好似人權一樣

明明撐槍權既美國人spectrum上同藍絲最接近
大部份都係d fake news red neck
香港嘅問題係唔比拎觀星筆咩?
你信唔信啲藍屍拎菜刀出街都冇狗理佢?
美國槍撚幾時起義呀
連登仔話人人有槍,政府一唔啱心水就起義推翻佢
完美世界而家比啲左膠破壞喇
係喇係喇
民主黨左膠最高尚
美國班右柒red neck日日話child登steal election又唔撚柒起革命推翻佢
呀唔記得左成班喺6/1比fbi拉撚哂做condom添
大把痴線佬咪25歲以上
你地要管制,下一步咪又係要收緊埋25歲人士
民主黨 fact checker 👍🏻
男人都可以大肚
過咗咁多年咩叫溫水煮蛙都未知
真係做藍絲好過
起碼企係贏果邊
老老實實 其實social media係要管 不過唔係管平民 而係啲科技巨頭公司操縱輿論甚至政治
連登仔嘅視覺係要有槍權,一唔鍾意就開槍殺人
叫做槍械版文革
又攞憲法出黎講 知唔知美國憲法改左幾多次
如果係咁神聖不可侵犯就唔會改廿鳩幾次啦
同埋之前養黑奴都係god given right黎 果陣話要禁都係有班癲佬話人權被侵犯 不過你班癲鳩分分鐘支持養黑奴 都廢事講了
佢地呢d 右翼激進份子真係會支持屠殺黑人ga
所以英國同加拿大冇美國咁強
The south簡直係連登仔天堂嚟

照你咁講美國憲法係歷史文件廢紙一張
如果加拿大無槍管 好快同美國一樣強
講講吓槍權飛到去屠殺黑人

究竟左膠嘅腦諗緊啲乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞