[突發] 美國參議院以65:33通過槍管法案

362 回覆
119 Like 48 Dislike
On9而家嗰幾間big tech明目張膽咁控制演算法 操縱輿論政治 用啲tittytainment麻木班人洗人腦 再收賣埋班學者出論文support自己 有人反抗未?溫水煮蛙都未知
所以咪叫你著撐警Tee去操野囉,好似係你唔明
戇鳩仔發現
點解你會覺得咁樣就駁到我
槍撚個腦究竟係乜構造
起碼面對暴政要自殺都仲可以一命換幾命
香港?梁先生一命都換唔到
咁管制係假既,要全面沒收啦
痴線佬痴線仔咁易分得出?點管?
正常人面對巨變一晚瘋狂你又點管?
港豬就最多係跳樓者,好少會攬炒殺人
原來你係和理非
我明
民主倒退
講左成日係都要將美國槍管拉去香港講 唔知以為香港受美國法律管束
而家Deep state唔同你玩正面架啦
比人煮熟咗你都未知咩事呀
全天候用cam同電話監察住你一舉一動
你去過邊講過乜全部都有record
透過演算法同social media慢慢將啲概念植入你潛意識 再用tittytainment腐化大眾
叫政客搞搞佢?sor9ry 冇佢哋政治獻金同金主撐腰 你連選舉經費都唔夠 問你點玩?
仲靠槍反暴政?咩年代呀?瞓撚醒未
而家啲cctoy淨係識屈
所有嘢都唔係一步登天 行咗第一步就會有第二步
人哋嘅袋住先係可以有後續 人哋議會都係民主選出嚟 你覺得香港會有?
連登呢班人真係好恐怖 好撚癲,如果比佢有權力嘅話會死好撚多人
聽講而家加州係咁想禁埋步槍
係佢哋眼中左等於弱智
香港夠禁槍啦,啲黑社會咪一樣槍戰
仲要喺中環,你捉晒佢哋未呀咁?

根本上哩啲槍械暴力就唔係因為有槍,而係因為成個社會高壓力、貧富懸殊、內部矛盾嚴重
鄭捷拎生果刀喺地鐵都可以殺四個人加插傷廿四個人啦,
咁唔知班槍管撚又係咪要趁「刀管」?

仲有英國、中國嗰啲都經常有用刀+車大規模屠殺嘅事件,咁又點解釋呢?
你話管槍係因為槍殺傷力大,但我想講其實刀同車都可以好大殺傷力,咁又係咪要禁埋?

甚至乎再極端啲,其實日常物料都可以造炸藥㗎,你唔管埋佢?
其實最近真係越嚟越多國家毒品合法化
人地比五六條友拎刀追住黎斬先敢開槍反擊, 仲要無射死人wor 依家響左一單d黑幫仲有無拎槍出黎槍戰啊?

邊個國家社會無高壓力、貧富懸殊、內部矛盾嚴重,又唔見其他國家個個禮拜日日玩gta
連登班弱智槍撚
瑞士夠有槍權啦
咁點解無日日槍戰呀?
禁咗無業力架買槍先有用
瑞士d槍無美國咁濫wor, 佢地知d槍危險所以國內係絕大比數支持槍管 ,唔似你呢d on9槍撚支槍比人管一管就話世界末日,又吹到日後黑幫日日gta大屠殺,

仲要人地同美國人比擺明係高等人類,有自制能力, 唔似美國佬咁廢無自制力又死要有槍權拎去行兇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞