[突發] 美國參議院以65:33通過槍管法案

362 回覆
119 Like 48 Dislike
照攞第一
America first
我唔信米國人會放棄對抗暴政之最有力手段。
你覺得黑幫果啲毒犯攞槍係會咁左膠睇持槍法律做人?

佢地只要有墨西哥就會有槍流入 你用咩法例都係無撚用
黑幫本身嘅存在就係破壞法律

唯一可行係嚴格執行墨西哥封鎖邊境政策 即係侵侵嘅政策

但係民主黨話無人道可言喎

駁唔到咪駁唔到囉死左膠登粉五毛
弱智仔果然係弱智仔
槍械管制由第一日已經存在架啦
而家就係全國上下都覺得太鬆所以先要再收緊嘛 管制多少少你就話等於禁 呢啲咪滑緊坡囉

同埋唔好再講笑話引我笑
義和團同西藏種族衝突嘅性質同而家美國槍管比嘅話你不如攞赤壁之戰同世界大戰比?類比唔係咁做架傻仔
唔鍾意被暴君獨裁
係到怨天怨地

好啦,俾武器你地去反抗又唔要
好似個皇帝會忽然之間變好人,俾自由俾你

屌你,個皇帝喺後面哈哈大笑咋,你連自己都自認自己係低人一等,唔可以反抗

真係抵你班仆街支那畜牲世世為奴

世界上做奴隸最好嘅人種,做嘢好過人(例如非洲人),又永遠唔會反抗
你覺得限槍法就會無黑幫同恐怖分子屠殺?

根本槍擊案就同槍管無關 槍犯本黎就唔會守法
即係北韓禁止打飛機就代表啲男人會唔打飛機?
咁如果我又同意封邊境又覺得要槍管呢
吹唔吹得我漲?
你腦入面得極左同極右?
果然槍撚都係單細胞生物
最重要係民間要有自衛權

多數藍州左膠出事因為佢地唔配槍
無槍邊個夠泰臣抽
咁不如直接廢哂所有法律囉柒頭
橫掂點都有人犯法架啦

德州咁多槍班細路有槍就唔洗死
高級港燦最鍾意跪地求人唔好打
美國左膠你第一日知 全國上下玩緊抖陰呀

65:33叫全國上下 3分1取比反對點樣全國上下都覺得太鬆

你老母塊閪就鬆死五毛共狗

你答我未 黑幫同恐怖分子會守槍管法?
墨西哥軍火走私集團會守你啲左膠法?
國安法會令香港安全?
係 所有反人持槍嘅左膠往往都係藍州不斷出現屠殺嘅主因
因為NRA根本唔係擁鎗
佢哋係政治利益集團
唔係政治權益團體
冇錯
睇吓紅州幾撚安全
紅到仆街 yes!
德州個單槍擊條友就係店合法買番來
水牛城個單條友都係槍店合法買番來
第二修正案呢
知唔知鄭捷係邊個
但係你金主敗登唔係咁講 係咪唔想出糧

都話收緊槍管唔會減少槍擊案囉

係要禁止黑市活躍 令到槍械較少落入犯罪分子手上

即係只有侵侵起圍牆係正確 可以針對墨西哥運毒同走私槍械嘅問題

所以共和黨嘅政策先係解決緊問題根本

你地中國五毛登粉只係玩火自焚 愈限制槍黎多民間死傷同劫掠 治安會更差
因為美國警察本身就唔夠coverage

而美國犯罪組織同恐怖主義都世界第一你貼啲死傷數同槍管唔槍管完全無關
佢用刀殺4個 傷24個
如果佢用槍 你合理推斷下佢可以殺幾多個

用下腦唔該
咁又點 你限制佢就買唔到? 除非學侵圍牆封鎖墨西哥 否則大把槍運入美國

犯人要買隨時買到

但係左膠話唔可以唔人道對待墨西哥人
偷佢老豆用bug
仲有醫療院個單都係合法買番來
墨西哥大把唔合法嘅槍你買啦 你管唔管都會有犯人買到

最重要係民間要有槍 先可以大家都互相制衡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞