[突發] 美國參議院以65:33通過槍管法案

362 回覆
119 Like 48 Dislike
你係咪單向思維嘅生物

拉斯維加斯呢啲地方唔係小朋友地方
又話係為咗保護小朋友嘅 已自打嘴巴

你覺得持槍只可以係恐怖分子 ?
實際上99%持槍嘅民眾只係自衛呢個係制衡黑幫最佳方法

藍州多道德左膠所以往往自食其果

其實都有搶手被民眾擊斃保平安嘅案例
果陣五毛左膠就唔出聲 唔會提吓民眾有槍救人嘅好處

會極端殺人嘅犯係唔會因槍管而減少屠殺
佢地只會用其他手段同兇器
刀準備難度更低 更適合新手犯人
危險性唔會低過槍 除非個個持刀持盾出門口
簡單而且可以好快實行 仲要唔洗訓練同低成本
命中率更高過槍械好多
大把斬人案你睇

無槍都唔會安全咗 等於國安法之下犯罪率無跌過
the news lens 係咩背景
拉斯維加斯點會無細路
老美開壞左個個頭,人人都有槍呢味嘢真心痴線
義和團 大躍進 隨便一單都勁太多

我淨係講西藏是但一單都大過呢單 支那民眾無槍都大殺傷力好多

條數唔係咁計架
會有幾多%
唔同人種唔同用法
義和團
1 上面邊度話要保護小朋友 小朋友要保護成年人就唔使?同埋上面都唔係我講 你思覺失調?

2 如果唔係槍管咁撚鬆 邊度嚟咁多黑槍 啲黑幫又點嚟咁多軍火
有槍手比平民擊斃so what

槍手屠殺平民呢?
普通人起衝突 一時衝動開槍殺人嘅呢?
唔小心走火嗰啲呢?
細路攞老豆支槍嗰啲呢?
因為人人持槍令到啲警察神經質 防衛性執法嘅時候殺錯嗰啲呢?
槍支泛濫導致黑幫猖獗 毒品害死人嗰啲呢?

識唔識權衡利弊?

3 咁點解解呢啲大規模槍擊案大部分都係美國出現呢?唔見英國加拿大澳洲時不時爆一單出嚟?

美國用槍需要準備啲乜?
隨便一個𡃁仔都可以執把槍去打劫
唔好同我講冷兵器贏到熱兵器
係嘅話你用刀自衞得啦
用刀後抗暴政啦笑死

明明自己都明白槍嘅威力強過刀好多 死要拗話刀都得?除咗比你啲傻仔圍爐吹下水之外仲有冇人信?小學生都呃唔到啦
義和團同大躍進嘅性質同而家槍管比?

連登槍撚係咪真係燒撚壞咗個腦?
你不如話世界大戰?on9
講埋白起坑殺幾十萬大軍吖嘛笨
都係9up不妨再吹大啲啦
加上咁多左膠反暴力
短時間內咁多單
係咪真係巧合先
大把樂園公園
好多人一家大細去渡假
唔係淨係賭場ga
又係你依條死左膠
好過冇啦 行一步好過一步都行唔到
扮咩 唔搞d槍前都個個禮拜玩gta好精彩架啦 到時管唔掂d黑幫咪請多d警察lor 到時出軍隊掃d黑幫場又點話
你試下攞把刀去屠學校 我驚你連F1都唔夠揪」

事實係大人都唔夠暴徒抽 你睇721用棍已經打到人命危就知 何況係刀

你覺得黑幫果啲毒犯攞槍係會咁左膠睇持槍法律做人?

佢地只要有墨西哥就會有槍流入 你用咩法例都係無撚用
黑幫本身嘅存在就係破壞法律

唯一可行係嚴格執行墨西哥封鎖邊境政策 即係侵侵嘅政策

但係民主黨話無人道可言喎

你應該見過韓仔天台開槍嘅相 ? 人地就係自衛守住成個亞裔社群
無槍LA班韓國人死撚晒啦

細路唔小心攞槍唔係恐襲 只有極少傷亡
你換個刀字落去係一樣架咋傻仔
小朋友玩刀致死你估好少?

槍有safety 唔係你話擦槍走火就會有 刀就真係無Safety喇
如果屋企嘅槍本身解safety周圍放就係持槍嘅人問題
你換做任何刀周圍放都一樣致命

用槍需要
槍牌
彈藥同槍械成本
訓練 你無訓練係唔會有命中率可言

有啲校園槍擊案幾百槍都只會打中一兩個人 俾警察一槍打死
就係因為無訓練過槍械技術
刀相對係易殺人好多
特別係室內密集嘅地方

你講咩冷兵器贏到熱兵器 唔撚係打仗呀
傻閪係度打稻草人偷換概念

美國問題就係太多黑幫 要全民制衡
你收槍權即係黑幫嘅勝利

民眾就係要以槍防犯槍 你叫佢用刀打持槍黑幫?美國就係最多活躍黑幫嘅地方

民眾無槍罪案只會上升 劫殺多咗 日常罪案條數遠遠大過一單校園槍擊案

你係睇太多TVB美國人只會死於校園槍擊案同流感
你唔知啲黑幫幾癲民眾持槍已經死少好多平民
有即係有 其實墨爾本左膠聖地都好撚多無槍權嘅地方點解咁多槍擊案嘅
懶撚得慢慢覆你條柒頭皮

而家係講槍管 而你就用緊禁槍嚟講偷換概念都唔使咁明顯嘅弱智仔

係咪真係咁撚怕玩具比人收走啊
校園 校園外呢
你講你地中國呀? 五毛
槍管已經係禁槍嘅一部分 只係第一步 唔係偷換概念呀 係你駁唔到啫

你不如答我義和團/西藏種族衝突呢啲近攻
殺咗嘅人多槍擊案幾多倍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞