[突發] 美國參議院以65:33通過槍管法案

362 回覆
119 Like 48 Dislike
中共其實已經驚緊 請大家唔好太冒進
你班on9槍撚最鍾意話用刀斬人用車撞人,咁你屋企咪大把刀 買車咪又容易,洗撚要槍咩

deep state拜登作弊又唔見你班槍撚拎槍推翻政府, 上年個暴政逼你d反苗佬打針d槍撚咪又係失蹤 比支槍你地都無撚用嫁啦
咁咪即係人嘅問題囉

講真以美國嗰種社會,根本無辦法管
就算你管都好,都係得啲好人會守法,啲黑社會根本唔會理

同埋如果你睇返啲大型槍擊案,
基本上都係衰有人可以偷運槍去一啲有安全檢查嘅地方,
結果就變成一個槍手對一大批手無寸鐵嘅平民,
咁先可以大屠殺

如果換著平時,個槍手開完第一槍,之後已經俾人擊斃啦
其實結局而言我都冇預言錯到
黑社會唔守法咪政府執法問題lor點解要容忍呢d問題?你話係墨西哥就話姐,警察搞唔掂d黑社會咪call軍隊收佢地皮lor

要拎槍先敢出門口既on9生活環境唔係個個都鍾意嫁

大把槍襲案開左十幾槍都無比人擊斃啦, 你估個個都無時無刻有槍係身咩 到時你中第一槍第一個死咪又on99無左條命
咁然後又要加警察funding
又加大警權?

你個社會run得好嘅話,根本有無槍權都唔會危險

我有個朋友住咗喺德州Austin八年,基本上都無點遇過槍擊案,一樣過得好開心,無好似你哋講到一出街就打緊仗咁啦
大把槍管 /禁槍國家都好地地而家就係個社會run得唔好,所以先管d槍權,你朋友無遇到又唔代表無,定你覺得比槍打死果班係少數人就無所謂
搞唔掂問題根源嘅話,搞乜都冇用

就好似阿富汗夠無槍權啦,結果塔利班唔只擁有槍,甚至有火箭炮
義和團都係近攻 皇軍其實都鍾意近戰
老老實實去到最後,咪又係靠暴力靠自己幫自己。有人入屋打劫,報警?有黑社會收保護費?又報警?去到國家俾人入侵,人地拎槍指住你撚都要含,又邊個可以幫手?槍管防白卡佬唔係問題,問題係佢槍管解決唔到校園槍擊。利申:美國公民,有槍。
依家反而閹咗一般人嘅擁槍權,反而阻止唔到有槍嘅人亂咁用槍
等睇美國校園槍擊事件更加嚴重
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞