[突發] 美國參議院以65:33通過槍管法案

362 回覆
119 Like 48 Dislike
連登右柒其實好撚反美
見到美國人被射死好撚興奮
恨不得美國日日國定殺戮日
NRA主要係唔想開左先例 搞得一次就有第二次
屌你啦 希望你全家俾人槍殺死
點解好似越來越多人撈亂時同事
「當時人」個啲又係
合唔合法有槍亂殺人都係坐终身
唔合法有槍殺人代價唔會高左
你要明白
無槍佢地就用其他方法 唔會因為無槍就唔去殺人

化學品 刀 咩都會用

無差別斬人 死傷唔會少過槍
因為槍械無訓練 其實效率一般

刀完全唔洗訓練 亂刀都會斬死幾件
持刀又易解釋過持槍

同埋民間無槍 地方幫派只會更活躍
根本亂到仆街 打劫會多咗
cctoy 隔岸觀火就叻
而家有人話要ban 平民用避彈衣

It is never about your safety

有冇社會主義左翼支持者出嚟介紹吓

有冇人提下我避彈衣上次殺人係幾時
得,咁應該俾多啲武器大家互片,咁就可以保護啲小朋友
只要我地200萬人一齊座係部水炮車面前,無野係解決唔到
習大大講得準 西方國家開歷史倒車
老實,其實通過槍管,長遠睇係咪=美國會俾支那控制埋
Nerf咗槍械 Meta變成電鋸菜刀等
美國恐怖攻擊變成近戰類
新聞啲片一定仲精彩

以後係更多精彩嘅黑幫大型槍擊案同劫殺 無人可以自衛 日日玩GTA 一定更開心

警察宜家都管唔晒啲黑幫
以後少咗民間自衛權
一定更安全啫
第一美軍除咗國民警衛軍係唔可以係本土operate
第二你覺得用軍力控制一個咁大嘅國家好容易咩?
唔通叫AF係咁揼炸彈落地面?
人民有槍就唔會有呢一日發生
人民無槍政府就直接上門拉人
算啦喺連登聽左膠講美國根本就同世界脫節
你試吓去gun shop 買 top tier ar for example mcx 根本冇貨

不如去range 玩下槍慳返啖氣仲好
班左膠係香港比政府強姦左咁多年,都仲係唔明咩叫今日割五城,明日割十城
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞