有冇沙駕考車既巴絲(7)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
想問一線轉左灣都係去番一線嘅話
即刻純粹轉90度灣
要唔要望左鏡同左盲點?
師父教唔好,會肥

我去考有d 樓死軚,都過到
但你睇返張黃紙,「車輛停定時仍然扭軚」呢項只出現喺窄路掉頭,倒後及停泊並無呢個評分項目,所以佢根本冇得因為泊車扭死軚而肥你,只有三手掉頭時扭死軚先可能肥
想問下真係考緊路試果時 係要自己記熟條路線自己行 定個考官都會俾指示?
會比指示你,前面第幾枝燈轉右轉左,答聲唔該呀sir可以睇下fai sir d youtube 做參考

你操到咁上下會記得點行,放心

巴打剛剛學冇耐
係呀 岩岩果堂出佐馬路行 都係跟個師傅指示行
顧住點揸部車 同睇路 第一次又緊張 都無認到D路線
望埋啦
可能有單車/電單車攝上黎
你考試要做到好有安全意識架
唔洗擔心,慢慢認到,睇多d youtube

有錢有時間約補鐘啦,最好約出面師父
有信心試試補其他路面,會進步得好快
望,我拎左P 都望, 因為真係要望
合格左都要有安全意識
應該都會搵出面補鐘 個呀SIR好似都無咩點教我
成日都黑鬼我面
補鐘要快d 約,好滿
其實係咪個個沙駕d師傅都係咁 好似預佐我本身識點控制架車
我都係岩岩學 做錯佐少少野都黑晒面 講悔氣說話
真係好影響信心 而家我都係自己係咁睇youtube學下點揸好D
沙駕都有好師父,唔惦就快d 轉第個
我都係沙駕
阿Sir冇咩點黑我面
又冇咩鬧我
佢又唔多提點我
搞到我都唔知自己做得啱唔啱
定係佢已經放棄咗我
唔係 我師傅任我舞 有時都會勞氣下
悔氣說話就無
唔岩就轉師傅啦
咁你做唔做到先 泊位掉位個啲
出去補下鐘 就知自己岩唔岩
可能你揸得好 就無話你
泊位掉頭ok
但出到去唔知幾時要望鏡
開車停車要望鏡,師博又冇講到明係考試要求
我要朋友教先知
我都想出去搵師博補鐘
聽下唔同師傅教
有冇好介紹?
都係學車易 同 學車駅
早啲去報 好爆
望鏡都唔講 學左幾多堂
咁出去補等其他師傅汁好你
係囉,上模擬堂睇片都知開車前狂望鏡啦
師傅玩你呀?
3條線有幾個位係巴士同小巴上落客點, 行得多到嗰啲位就望中鏡右鏡睇有無車埋線
你揸得快定慢都影響唔到佢閘唔閘過嚟
反而你要調整車速做好準備俾佢閘
我知道點處理呢啲
但我係唔gur佢哋咁冇品啫,好似老奉要讓咁
都冇計 比巴士咁閘都gur d出到路面有啲私家車都會咁搞9你
以考試為重, 唯有自己有安全意識做足,
萬一佢閘過嚟你夠快踩brake好過個官踩然後一年後見
其實小巴巴士見學字牌有啲仲會讓
到真實你pass咗出到去小巴巴士更加唔會讓你, 到時你先勞氣啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞