有冇沙駕考車既巴絲(7)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
上完都唔知上咗
我諗係俾鴨駕影響啦
鴨駕出街係有機會全右彎+冇燈位嘅
今日多石 棍van 1 take pass...停車場仲要有3架死車
考官臨尾要我cut去快線轉彎返駕院
一轉完彎打哂左燈都俾架綠色學車篤油上黎
搞到爭d埋唔到左線返學校
最後焗住俾大油做齊野 望左擰頭x2 硬cut兩條先返到
恭喜恭喜
我嗰陣都係同普通堂一樣完全冇分別

同埋亞公角街同大老山公路都係學禁,學車係冇可能進入馬鞍山範圍
學車都篤油
係呀 我唔知係佢師父無提佢
定佢真心玩野想我返唔到學校
果一刻check鏡佢後面有3架跟尾
我騎快線完全停唔到車 唯有比大油硬cut 閘佢
再即刻打燈擰頭cut多條 靠返左線即印brake 2轉1入返去 返到等成績單時驚到爆
如果快線收慢係咪會肥
俾我我應該唔敢大油硬cut
其實 唔係公路 右線都係叫快線咩
當然可以,咁你要cut線但又俾人阻住,一定要收慢等到有機會先cut,唔通唔cut夾硬向前行咩?
左線架綠色學車唔收油對住你車尾
望左鏡佢後面有三架車跟住佢尾
我中鏡望到後面起碼有兩架車跟我尾
諗返起如果我放慢等條車龍過哂 實返唔到去
到時結局應該轉右兜返入牛皮沙街
Cut唔到咪繼續收慢等機會囉,必要時停埋等都得,一定會入得返既
綠色車 係咪學車易啲車
右線學車都練過 如果排頭位起步要快
右邊轉彎實快過左邊 一轉開始回軚 上2波 踩起架車衝
其實轉得快線都遇你快過佢地入彎
快得過既話梗係比油cut返埋去
btw 返學院個個彎行咁多次都冇一架係快既
2波唔比油都要印腳制
至閉我排右線第二
自己友實醒水收俾我 俾我返家鄉
我都想知
我師傅教話係
學車易咁撚仆街?
佢啲老細都係駕院學生姐,咁樣篤油
之前好似有個仆街師傅list
我有料爆
又係d撚屌燥狂症
唔趕絕你班柒頭真係唔撚得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞