有冇沙駕考車既巴絲(7)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
下星期考試 希望考緊嗰時有學車個啲跟下
因為成日唔記得轉線
巴打唔熟路?
而兩日再睇熟啲 但有得跟好似安心啲
唔錯呀文青feel 後生囡囡,估唔到佢都學棍波
Chok咗佢個半鐘
記得去到小瀝源路唔好搞錯銀城線同多石線行法,銀城要cut 到最右線,多石線唔洗cut直去
法官大人
倡議沙駕裝內車cam
傻仔。跟我車個女女讚我入波快 cut線爽
如果考試嗰陣可以隨車觀察就好
睇對方距離 得2-3架車位就唔好出
對方係正線有優先權
1. 穩陣d等佢真係轉完2邊冇車先出 佢打燈姐 一陣原來係打錯直街你就玩完 即使係佢唔啱都係入你數

2. 睇架車距離 有d車會見到綠燈就篤油諗住過到 因為沙田d粒好快轉 所以唔搏好過搏 當然呢個都係當刻判斷 中線有車唔關你事啦 你轉出去唔好hi到中線就冇問題
直過路口要望路口
但如果轉灣呢 都要望?
如果要 唔係咁兼顧到
你指轉左時使唔使望其他路口?當然要望,可能會有人衝燈過嚟,轉左時望完左安全後都要即刻望一望前面同右邊路口,確保安全先再左轉
莫講話其他路口,連你隔離右邊條線都要留意,以前學車時試過左轉入多石街時,右邊線架車竟然衝上嚟左轉,好彩我留意到佢即刻剎停,你要時刻都留意有冇黐線佬亂咁揸車
我講緊左轉之前個燈位。只有最左線可以左轉,左二線只能直去。當時我喺燈口等紅燈排第一個,一轉綠燈諗住左轉,點知見右邊架車好快衝上前打左燈,我即刻停低,佢就係我前面夾硬轉左,我師父都即刻屌出聲
再諗返我嗰陣可能係去河畔線,諗住直行,佢夾硬喺我前面左轉
係咪要睇定路試d片
第一堂唔會咁快俾你出街
一般都係第一堂學基本操控,第二堂泊位,調頭,斜路開停,第三堂就出街
恭喜晒

我都提過幾次,考官會幾心急

操定cut 第條線行好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞