[PC/PS4(5)/SWITCH/XBOX] Warframe討論區(27) TENNOCON 2022

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
天王星堆怪好難打
成日好多菁英壓上來
地下又有一堆放電地雷
之後食到一堆DEBUFF就比怪秒左
攔捷因為系統搵唔到人搞到我solo6,7個鐘先過到
interception要有控場技先會易打d
其實成隻驚最有挑戰性就係啱啱開始玩嗰時
中後期已經係無雙模式
到依家都未算搵到樂趣
大部份時間都係在雒複既野
升段位又要重複用自己唔鐘意既武器
係輸左條氣唔順先繼續打
睇下開晒星圖後再諗繼唔繼續
重覆既野 - 農驚係咁上下
升段位 - 開到塞特那防衛入街場就好易升
揾唔到樂趣 - 個個人唔同冇得勉強
Pc玩家?你平時幾點玩? 睇吓撞唔撞幫下你手
唔定時,巴打有心
多數其他驚做完日任11點左右玩幾下推幾下圖
凌晨4,5點訓唔著又玩幾個鐘噤
其實我平時都係放工做完運動大概10點11點清下日任就算
建議開星圖開到有得玩系列任就去玩咗先
Lm
講開天王星又諗起嗰個移動防禦攔截圖
應該有資格競選全game最能精障地圖

btw如果你係pc既話,通呢啲煩膠星圖關可以上黎搵我地,分分鐘等人到仲快過你重刷到過為止
移動防禦防禦先啱
尋日打到Rage quit左
抖一排先冷靜下
隻game對新手真係無咩救濟既機制
每個人玩嗰時大部份都係會卡咗喺天王星嗰度
因為開始都係鳩衝鳩玩,無點執過mod同刷過甲
淨係衝主線支任既話唔會行得好遠
幾時出crossplay
棄咗幾年,前幾日玩返
好多嘢都跟唔上
而家係咪無人玩加速NOVA
都有既
打d低級防守都會用
而家主流係玩邊幾部機
我以前玩mirage、藍T為主
mirage到今日都仲用得
其他就睇個人
ash banshee gara hildryn khora lavos mesa nekros nidus octavia protea saryn titania xaku
好多都用得
baro cross platform 已經推出,story ends
打鋼木生存街埸嗰陣我會用,反正都冇咩好用,又一定有隊友做wisp
睇咩埸合
正常跑圖就titania/wukong/guass,nezha,volt同valkyr都快既,但就肯定雞啲同比較冷門

生存冇變,純粹多隻wisp,然後有時候khora做打手

仲裁就saryn+食人女魔尻炸

聖殿冇變,都係mirage saryn大撚曬

其他想知再講

打def必用,不過啲隊友唔可以太free ride
想team kill d掛機冚家剷既首選
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞