[PC/PS4(5)/SWITCH/XBOX] Warframe討論區(27) TENNOCON 2022

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
留名
我基本上宜家玩wf係玩fashion frame為主,只要唔影響我整fashion frame嘅素材,其實其他內容接近wfc
LM
LM
btw之前個ching講嗰個幻紋我反而覺得算係近年最靚嗰個,之前Night of naberus嗰啲披飾先最似支那驚

至於嗰啲kuva武器都過左咁多年,下放比啲新人拎到都算合理既,問題係啲平衡太撚鳩屎啦,嗰3把赤毒三兄弟清怪快到咁,距離又夠遠,仲要有把識夜巡控埸,其他武器除左高等拎黎拍片show個高傷害打飛機之外真係得啖笑(尤其係近戰) 同埋以前咁鍾意nerf ember banshee呢啲周回角,但宜家又唔搞wukong,笑埋右

不過問心嗰句,如果真係問我咁樣玩爽唔爽既話,其實都真係幾爽至少PVE驚都係自己玩得舒服同開心緊要啲
我自己都係用緊Kuva武器因為真係好慳時間我自己係Veteran其實冇咩心情日玩夜玩,啲內容全部都係故意拉長遊玩時間,到依家我差唔多傳奇2都係未齊Kuva武器,Ching覺得好啱最緊要自己玩得開心玩得爽,依家On下都係玩下Fashion frame,但真係變曬質
其實沒人叫你攞D秒天秒地秒空氣既武器/配置去玩,
加D限制比自己其實已經OK。
果堆秒殺套餐你咪當比D手殘同想速刷的人玩囉,
用秒殺套餐是一種選擇、一種自由黎,
就好似Warframe開發者直播中佢地都不是下下用跑酷去趕路。

好似minecraft甘,你不會次次都用創造模式去起野,
因為甘樣做雖然快,但是沒限制就沒成就感同好快悶。
沒任何難度的遊戲是最悶的。

所以不是warframe變左質,而是遊戲入面比你的選擇多左、自由左。
近戰同其他玩具用途得番打中斷9999

鎮壓者唔洗京5都可以秒9999
LM

成個月冇開驚了
刷天使好攰
有時見人收張紫卡1萬 專手2萬賣出去
咁就覺得不想努力
周回計wukong其實好一般
係4人team變5+人team多把槍望落火力高左姐
真心玩既話留意下d市價
零課都可以變無限白金
中文服多水魚接垃圾/調高價卡掛

平平地入張3+1-靚字段
擺一排玩一陣再掉出去又得
其實係d人連行都懶,同火力無咩關連
用悟空都可以乜柒都唔做
堆arcane放棄
堆新武攞完經就放棄
zariman結論係浪費時間俾堆bug玩鳩你
只係知天穹同守望者好貴 大佬為左夜靈秒出水
MOD掉打鋼軔連崩高波拎賦能
終於第一次覺得隻驚唔係割草無雙
現實係邊有咁多時間同你慢慢Farm,
唔係隻Game比限制你仲要突登辛苦自己
我有時都會用返啲愛槍愛劍
但我唔會想佢靠改數字打9999lv怪增加難度
而係好似系列任務入面咁樣多啲玩法,好似New war入面解鎖控制台既新方法己經得意好多
況且大把人單人無限生存都冇問題
我自己8,9成野都拎齊到後期啲任務模式都唔會有好大變化
同埋變質除左隻Game 仲有啲玩家,
以前共Ser自成一角不知幾好
依家PC亞洲Ser咪一堆拼音名,幾百Ping,就算我唔用Wukong其他三個都會用
仲未計騰訊啲野,New war劇情真係失望,啲坑越挖越多,Railjack open world吹大曬,平衡越做越差仲唔係變質?
場場都要祈禱班支那人唔好開Wukong/船員打Angel
所有關有得solo我都盡量solo
新嗰兩舊arcane勁能到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞