[PC/PS4(5)/SWITCH/XBOX] Warframe討論區(27) TENNOCON 2022

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
btw幾時先肯出返新8人本 /真正難打既高難

好悶
印象中好似hotfix搞返掂了
真正難打咪就係豬一般既街場隊友
現實係邊有咁多時間同你慢慢Farm,
唔係隻Game比限制你仲要突登辛苦自己

其實你自己都自己講咗出嚟,你選擇咗速刷,
我唔知你玩咗呢隻game幾耐
但係呢隻game原本一開始就係一個節奏比較慢嘅農game
嗰陣連跑酷都冇,仲有體力條,刷得仲辛苦
同埋好似上面師兄話齋,基本上你而家要賺白金係好易好快
你根本唔使慢慢去農啲嘢,你直接用白金換返嚟
成隻game冇得用白金換、只能夠刷嘅嘢其實唔多,
你真係想快啲擁有嗰件武器/物品嘅話你唔係去直接刷嗰樣嘢
而係去刷多啲白金去換返嚟,快過你慢慢刷

啱呀,佢的確係變咗質,佢而家個流程變得快咗,
畫質、材質更新咗靚咗,
個個攞住悟空走來走去,仲有得拎分身去掛機
以前最強嘅武器月神P、猛虎同海克而家只係一把垃圾武器
啲嘢可以用白金換,真係唔應該

玩法新穎果D,我唔知你係咪俾佢某幾次不錯的更新養大左個胃口,
佢本來就係一隻好單純嘅刷刷刷game
你咁樣其實已經講緊唔係隻game變咗質,
而係調返轉講緊隻game一成不變,但係所有刷刷刷game嘅遊戲都係咁
仲要呢隻game個更新已經算比較快、比較頻密,你睇吓嗰啲要俾錢嘅農game七年更新得幾多次?
NW個一次更新我反而覺得佢唔似Warframe一貫嘅作風,有咁多新嘢俾你玩有啲唔慣,仲要免費
有幾多要俾錢嘅遊戲DLC是可以做到咁上下份量?

同埋我講嘅限制唔係話隻怪嘅Level同埋去玩steel path
而係講緊你把武器、warframe攞走晒啲mod其實已經相對地有個好大既限制

同埋變質除左隻Game 仲有啲玩家,
以前共Ser自成一角不知幾好
依家PC亞洲Ser咪一堆拼音名,幾百Ping,就算我唔用Wukong其他三個都會用

玩家嘅質素根本就唔關隻game變唔變質事,
你直接將公開連線變成單人遊戲咩都解決晒,
反正以前都係連唔到人去玩

自從隻game喺中國出咗名之後,大量中國玩家進入,
變成污煙漳氣係冇得避免,唔通你block晒佢哋嘅IP?
佢哋都係會用VPN過返嚟,就好似你走去玩日本線上遊戲咁
人哋明明block左你、唔歡迎你,你都係會用返VPN去人哋度玩
倒返轉頭,有咩game係有中國玩家之後啲玩家嘅質素都可以好高?
你真係唔想對住一堆大陸人你大可以在設定教返去外國嘅連線分區,
但係個ping一樣好高一樣好lag咁,共Ser自成一角有咩優點?
同埋佢連線方法從來都唔係連去Server,而係P2P連線

仲未計騰訊啲野,New war劇情真係失望,啲坑越挖越多,Railjack open world吹大曬,平衡越做越差仲唔係變質?

騰訊單野根本一啲都唔出奇,如果你有睇返呢隻game嘅開發歷史
原先呢隻game就係諗住靠中資去起家(可惜果時失敗左),
未被騰訊收購之前本身都已經係靠住一個中國某某的食品公司做大股東
劇情更加唔使講,原本甚至係冇嘅添,
兩三年都係零進度,有進度已經偷笑
更何況呢隻只係刷刷刷game
Railjack open world吹大曬呢點就好似當年嘅archwing一樣,
對呢隻game玩得耐啲嘅玩家都已經見怪不怪
同埋你係咪想把把武器都可以秒天秒地秒空氣先叫平衡?
到頭來我根本就唔知你對呢隻game變質嘅定義係啲咩
定係你隻game嘅要求同心態變咗?
Ching你都話呢隻Game係農Game最有效率咁就梗係速刷
我講緊要刷既野唔係Warframe武器呢啲,而係essence,,kuva,lich,其他呢啲冇得用白金換既素材,尤其是Lich就算你比完白金買把60%咪又係要係咁捅,仲有白金咪又係要曬時間刷Relic刷Kuva洗紫卡,都係刷,有咩唔同,快得幾多。

玩法方面我玩耐左自然要求多左希望隻Game多啲變化,做得更好,除左我官方Forum大把人都失望,成品同Trailer,Devstream時好大落差,我印象Squad link已經衰左,依家都唔記得係邊。Nightwave起初有埋故事我都好期待,到依家吹大左搞唔切復刻舊野算數。NW我一出即玩,反而我諗唔起之後有咩新玩法,唔計Main quest打完NW之後只係多兩三個Bounty。最近更新Zariman幾款新任務係有趣既。另外我都會玩下玩具槍,但我相信其他人都唔會咁得閒拆曬啲MOD去玩。呻埋9週年活動又係Hea,呢個水槍上年已經係咁活動又無聊,第一關生存第二關防禦我都冇咁悶

玩家方面我意思中國人係唔會連到國際Warfame,佢哋自己圍內玩Umbra,仲有連去外國Ser爆Ping之餘仲有時差,另外我會認為玩家都係Game既一部分,我都唔會自己單人玩咁無聊。遲啲Cross save變埋手機Game周街小學雞操普通話坐巴士玩Warframe我都唔識講。

平衡問題我覺得一直都未做好,WF,武器有勁有廢都合理,但起碼可以Buff吓啲MAG Hydroid 呢啲 D Tier,T0槍梗係要秒天秒地,但武器屬性要搞,九成時間都係玩病毒,我冇掂過衝擊咁濟。
好想玩返8人
平衡幾時改廢saryn
仲裁玩曬 廣域兵器又要痛
樂統個2000%佢同xaku又食多次
wisp又萬能 血厚有超痛增傷
打高波就ash octavia
防禦就frost khora
搞到成隻驚得幾隻角色咁
平衡幾時改廢saryn
仲裁玩曬 廣域兵器又要痛
樂統個2000%佢同xaku又食多次
wisp又萬能 血厚有超痛增傷
打高波就ash octavia
防禦就frost khora
夜靈活volt
錢蛛chroma
跑圖gauss titania
搞到成隻驚得幾隻角色咁

悟空過左新手期我發現佢都無撚用
我仲有用既:
atlas (間唔中駁拳打到上天幾好玩)
banshee (冇腦解riven)
gara (map炮唔解釋)
inaros (冇腦掛機用)
ivara(解riven)
khora (map炮唔解釋)
loki (fashion frame)
mesa (限武器任嗰時)
mirage (冇腦狂轟)
nekros (更新嗰時)
nidus (平原解riven)
nova (fashion frame)
saryn (不解釋)
titania (限武器任嗰時)
vauban (輻射場唔想同豬隊友嗰時)
garuda p titania p我最鐘意呢兩套 大部分時間都用佢地
limbo炸箱用
wisp生存同仲裁逼人用
banshee秒巫妖

saryn入庫兩年半 等緊出庫

不得不提 普甲好多都好樣衰
華麗外觀又出咁少 p甲又出得慢
未玩過
望過片好似幾正
wukong跑巫妖/姊妹任務好撚好用
titania飛高高 打我唔到

珍牙
pc新手入來say hi
玩到Europa
wf 得volt rhino

見octivia prime only 40plat 有d想買
買啦,呢隻野都算汎用同用成世,況且冇乜可能跌穿30
水魚你俾心機釣實有機會

自制steel path
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞