[PC/PS4(5)/SWITCH/XBOX] Warframe討論區(27) TENNOCON 2022

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
呢個好有用,多謝巴打
撞斯洛哥
新手想問下,有咩mission唔可以亂咁地圖炮清場
有時入d mission會比人叫唔好nuke,係咪因為會唔跌野?
500日就傳奇2
我玩10年重係得26段
開遺物場唔可以秒怪
秒得太快會跌唔齊d reactant
Defence 成日中伏
最on9都係capture同exterminate
入到場有時已經企緊喺終點
除咗撞正sedna出遺物場+升lv,def個效率真係慢到仆街,除非有aoe + speedva + 細場,如果唔係都係慢到死
都有例外
exterminate殺得太快狗衝到終點有時會唔夠數,要特登離開終點位走返轉頭先會respawn
capture以前試過捉完條友之後直頭0怪
SP sedna 有時真係幾好玩
玩慣左titan 35秒左右完一埸捕鑊,然後一轉做relic埸慢成倍嗰下真係幾唔慣

不過呢個都還好,最慘係mirage,直情唔敢拎嚟打relic defense
hydron留返arbitration先打
Titania刷fissure都可以好快的

btw
邊有人開核桃刷defense場
咁撚慢
打得快唔代表啲怪spawn得夠,更唔代表啲reactant夠

至於defense就因為有時同街埸夾rad冇得揀就局住打,又費事隔一陣先打冇左回事
同人夾有好多選擇啦
正常, SP, Railjack
都應該夠你搵到D短任
老閪都望下咩場先會去組隊頻度join
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞