加拿大 Stream B OWP 討論區 (8)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
收啊,佢地個部機係nfc機嚟,乜pay都用到
想問下有無人非HA 旗下的nursing school 都過到ECA做左EN 1 年 唔知IQAS 幫唔幫到手
private nursing school 用ices 有機?
收,我就係比tap & go消費券 with apple pay
想問下OWP申請由開始到完成有冇限期?
同埋我見到IRCC個網寫住introduction letter會有entrance deadline,想問下完成申請後會有幾長時間?
我仲未決定去邊個城市,唸住試下online interview幾間先做決定。但真正嘅OWP應該係入境後先有,如果得introduction letter d公司會唔會唔當我有valid visa?有冇人有經驗?
冇洗碗工
有冇唔憤氣,你宜家去讀書咪得
分享一下我個timeline:
Submission Confirmation 25/4
Biometrics Collection Letter 1/6
Medical Letter 2/6
Book Biometrics 14/6 同日completed
Book body check 21/6, 26/6 passed
1st Correspondence Letter 27/6
2nd Correspondence Letter 28/6
兩個月搞掂左!body check 完之後就光速pass哂所有野!祝大家都快d搞掂 加拿大見!
upfront 究竟係乜黎,即係我未apply owp就自己先行做左D野先?例如未叫你做medical exam ,你自行做左先就叫upfront?聽到頭都大埋。
點解?
睇片先啦
條友嚟搞事
問親啲嘢都奇奇怪怪
已經block咗
諗起個security question笑撚咗
咁呢個post可以傾乜?
Ans: 即係未apply owp就自己先行做左Body check先
good call
大家幫下大家姐,我都有答人地問題啦
講野好鬼快,又無tone,又唔知應唔應佢好果個?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞