加拿大 Stream B OWP 討論區 (8)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
我同你case一樣,不過我仲未apply,麻煩你最後update下成唔成功?
top up degree黎,出左成績,未有cert係手,岩岩send左去英國果邊睇下有無e-cert
最新申請進度

個別三月 甚至四月申請已經獲批 同有UPDATES

重大提醒 MEDICAL 由做到批 其實唔洗一星期 唔好再UPFRONT加重IRCC WORKLOAD了 因為疫情已經超過二百萬積壓個案

目前除左烏克蘭申請 香港審批進度已經係光速
補充: 真upfront無問題, 偽upfront就隨時一鑊熟

真.upfront:
apply前做咗body check, apply時upload UMP比你張info sheet
之後乖乖等next step

偽.upfront:
apply前無做body check
apply後唔等IRCC出request自己走去body check
再自己webform IRCC講話已經做咗
人人webform IRCC會被overload, 出錯機會都自然大, 有入黑洞風險

如果我真係偽upfront咗請問我係點俾result佢?
唔用high dip or asso申請左owp先?
我都係uk d top up,等緊出成績同cert,
用左high dip apply owp先, 到stream B pr先用top up張cert
Webform,但你要預成個月先有reply
你有冇打算打? 為咗過有小小想,但驚有副作用去到多倫多先出現就仆街
未決定到唔好整住 報左無去會比移民局blacklist
唔洗唔該 我係5毛玩9您
負皮反映答案
打啦
等下啦 真係唔開先打

第二針記得隔兩個月 外國建議係3-8星期 港共就拎個最短既21日
下年2月截止 可唔可以加陣申請住先 批咗visa後等到下年9月先出發 女友行stream a 23年9月先開學
can
Body check valid for 1 yr

好撚mind fuck
有冇巴打跟足程序簽完1295之後交有呢個情況
Book airbnb 無review 俾人reject
Same 已經整緊了
拎住OWP入境加拿大後 有無限幾耐要搵到工 同埋搵到工後洗唔洗再轉工簽
owp已經係工作簽證啦
至於搵工 夠錢燒嘅話你鍾意周圍玩幾個月先開始返工都唔係問題
最緊要係留意返到申請pr嗰陣都要係五年內grad啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞