加拿大 Stream B OWP 討論區 (8)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
喺加拿大做夠一年但冇得入籍
想請教下如果用master申請owp,做wes嗰陣洗唔洗做曬asso/bachelor/master,定係填master就ok
D人話照認證,其實我覺得唔洗,因為價錢一樣,做埋囉
唔需要,因為唔涉及credit transfer
我2年HD再升degree, 因為有credit transfers 宜家做緊HD同degree WES認証

想請教下申請owp 時,就咁俾eca report加degree cert同transcript 就得, 定都要照俾埋HD cert同transcript IRCC睇?thx
呢個Po預設咗框架會行stream B麻
唔行嘅話咪可以跟work permit嘅deadline入
都唔係嘅,可以玩pnp/ ee
當然個門檻又高啲
想問我ive high dip再升shape既top up畢業,我申請wes,country or territory of education 嗰度我應該揀香港vtc定英國嗰間大學?因為我張cert名係英國大學
英國
但你要問埋IVE 要佢地send 埋HD 既transcript 俾佢地review。咁樣佢地先會出正報告
唔係send最高嗰個學歷就OK?
Sorry 應該咁講,你topup 係咪一年畢業?
如果係既話你呢一年只係代表final year 既成績
因為topup 應該係有credit transfer,所以佢會要睇番你之前學歷去判定你呢個topup有無效
利申 剛剛試完,都係以為send topup果份就得。我果間濕鳩IVE要俾錢佢印番張成績好表,親身番去拎再寄去wES
神啊 又有咩偉論
我覺得都可以 apply 試一試
owp 係睇 wes, Wes 批足2年就冇事
我都會試呀
Facebook 果單我覺得似係佢比唔夠料先reject
HK pathway又有一隊人處理 又淨係得香港人先參加得
我就取易不取難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞