加拿大 Stream B OWP 討論區 (8)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
你講緊body check定biometrics呀
Bio 唔係有信先有得預約咩
我講緊Biometrics, 唔知係唔係要有Request letter先可以book (例如要你提供request letter上面ge reference number?), 所以想問下其他巴絲打ge經驗
我琴日上網book,最快22號就有位。
加拿大STREAM B OWP討論區 (4)
https://lih.kg/wtDJxqX
#838 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

學校send 完transcript 比WES後,我都好似上面comment咁多左欄要我upload award letter
好似佢張圖咁第3欄有award letter
上網未搵到答案但想問下大家

我讀果間學校唔係加拿大所認可既機構list入面,係咪可以當就算WES批得足夠2 年diploma 都好
最後尾都過唔到OWP果關?想問下會唔會有成功例子
謝謝大家

2021 港專 Social Work HD 畢業 (PT3 年)
你係咪份eca寫recognized program個單case?
我唔係呀,我仲等緊個結果出炸
但呢單case 係點?

同你一樣係港專
我唔係喎原來佢都係咁架
我都係咁 下面條list 唔update
Same
但今日再上去睇 又開返啲22同23號嘅時間可以book
但我睇番,其實加拿大無一個所謂認可既教育學院list,反而我睇似係比漏左野多過關學校事
有d工要你有車牌同有車
不過你驚難返工好過啦
似係background check有問題
開支計算 仲有excel 不得了

https://youtu.be/NXMz8r2A-3I
4條友一個月開支8000蚊,恐怖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞