加拿大 Stream B OWP 討論區 (8)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
恭喜
要fulfill到既話
你要即刻申請owp一個月內批
批左即飛
落地第一日有工開
咁先趕到stream b
基本上可以話係冇可能
但你可以照申請owp再去做野行ee/pnp
要 未grad做黎做乜
咁算啦
諗下行唔行steam a好過
無聊白痴一問
驗身是咪要驗血?
同埋除左聯合醫療外,仲有冇其他中心係會有加拿大驗身服務?
我見最快都差不多要一個月先排到

冇得揀 指定體檢公司
咁冇辦法佢話出左封信30日內去做就得,應該唔係講緊要30日內有結果下嘛
無錯
想問吓我呢個情況係咪delete application再交過錢交form好啲?

呢兩日收到bio同medical exam letter,
但前日發現imm1295漏咗job title,brief description個個section,已經即刻交咗webform通知ircc漏咗同補交返。

但啱啱又發現啲form唔可以用e-signature,我兩份都e sign咗。

另外,之前見到話申請owp可以唔洗做eca住,我就淨係自己upload咗transcript上ircc。

但個wes又俾人reject咗,應該係我senior entry,大學張transcript冇寫啲credit邊到transfer上去。學校個邊話同wes溝通緊,我都打算去asso叫佢地send個份俾wes。

而家好似好多野都有錯漏,怕俾ircc reject影響之後visa,如果我而家delete application係咪唔會影響我新一份application?

Thank you
有無巴打有做過T&T既Department Supervisor Trainee?
我見glassdoor寫佢有40-45k cad
e-sign左又submit到就唔會有影響
俾ircc reject會留底
依家del佢都有record你申請過 不過應該點都好過rejected
建議去隔離加拿大超市post睇睇
https://lihkg.com/thread/2987400/page/1
打咗電話?
Timeline
10/4 apply
20/5 bio request (booked 8/6)
27/5 body check request (booked 14/6)
8/6 completed bio & background check
21/6 passed body check
22/6 approved final decision& correspondence letter
你點等pr
我見話出咗bio/medical letter即係process緊我個application,怕有我record會影響

我wes個邊應該仲要啲時間先搞得掂,見到家和話大好多冇做eca俾人reject,我好似delete application好啲….?
上網BOOK左
打電話有唔同?
有話唔可以e-sign咩?我見冇人講過唔可以阿,人人都e-sign
佢份form既然係比得你係電腦上填,冇理由唔可以e-sign
唔該你,咁我今晚再webform多次話做咗wes未有result
WES個邊俾大學搞到好頭痕,人地明明輕鬆搞……

唔知點解愈望加拿大啲fb/tg group愈淆底,好似成日營住交漏野/打錯野俾ircc reject

希望可以順利
好,我今晚webform交代返wes情況,照book期去做bio/medical exam,有咩最新情況再上嚟同大家update,唔該晒大家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞