(勸世)讀機電真係冇底深潭

551 回覆
639 Like 23 Dislike
師兄你黎搞笑?
當人白痴...成個工程界憎多粥小仲推人入工程
點解,做mc唔識design野想學野
仲要交場比物管 由頭chur到尾
功成身退都係去第個盤繼續chur
轉係咪好唔理智
岩一半, 去到交場個d 位, 比較主力既bs team 已經陸續滲入左其他盤, handover 呢d 濕星野都係交比d 牛奶仔跟嫁啦
減錢轉唔理智
Civil收貨佬RSS仲有d位缺既
E&M就真係埋唒班架啦
有d工種真係好難有後生師傅,就算有都好少,例如泥水,d判頭見到40幾歲嘅師傅已經話要留住個咁後生既師傅

係大判業主眼中,工人人工太貴,令佢哋賺少咗,所以吹風比政府話缺人引外勞,其實已成定局,政府d 明日大魚已經預咗大陸勞工份,本地某main con已經成功哄到正苦,所以落手做既師傅真係要諗下有冇得轉型
Mc搵下錢算啦,認真
點解你唔開間公司研究可循環使用火箭???
癈柴
頂唔順裸辭抖左成個月 下星期開始揾工做返工程狗
咁電子呢,以前讀書咩e&m , eee, ee
想問各位清
Fg直接去做物管/supplier點睇
落手普遍多錢過拎筆
但如果你想之後搵7-8萬個d位,就唔係落手做,除非你係抄家判頭
利申我fg 做未夠3年 過左依個價,都係做緊相關嘅野
佢話新人
個佢咪姐係我 我未夠3年已經有,做左兩年野唔算新? 當你一年review一次人工,我都係review左一次
香港工程=比狗做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞