[少年監獄] 感受沙咀 五

1001 回覆
578 Like 12 Dislike
樓豬個number應該唔係32xxxx喎 識莊x天的話
ps:豐力樓住宿費幾多?

其實要搵到我或者文中既人物出黎 真係唔難

不過最好唔好再報料啦

btw我記得好似800蚊/月

YA
應該係浪費警力,唔係濫用警力,黑警有野唔撚做仲反告番人就真係濫用警力喇
比人非禮完反而要入沙咀 而且上訴係香港法律所保障嘅基本權利,柳記嫌麻煩咪劈炮唔好撚做囉
又停

原來已經去到6位數老終號碼
最後逐漸地, 沙咀既每個阿sir都開始認為莊逆天既上訴,

其實係為左搞鳩阿sir先提出的

於是佢被阿sir們分類成閪人的那邊

各樣既針對, 各樣既嚴苛對待

但佢,仍然相信心中入面既果一套正義,繼續提出上訴

所以佢, 真的是一個異類

我相信, 佢係出面, 都應該是個異類

一個不懂做人, 不會轉彎既異類

有啲覺得佢心入面個套係冇錯既,
只係佢過分盲目地相信自己窮得只剩下堅持,有勇無謀,結果只係成為左個on9仔。
雖然有部份呀sir睇落係好人 但係為左自己小啲野做就叫人唔好上訴係咪戇撚鳩 祝佢地啲仔女全撚部俾人非禮
唔好話為咩公義 淨係為左整走個案底就點都要上訴啦
終於live咗

肥衡再唔寫好啲 收你數架喇

只係佢過分盲目地相信自己窮得只剩下堅持,有勇無謀,結果只係成為左個on9仔。

屌你老母被非禮完仲要俾黑警屈左入去受 堅持上訴就變撚左窮得只剩下堅持有勇無謀嘅戇鳩仔
睇黎你係出街有人叫你食屎你就真係去食果啲食屎狗黎
莊逆天似有"亞氏保加症"
吖學童你是咪背錯咗第二條?
監管令

於離開沙咀勞教中心以後一年之期間內:

(1) 我必須服從監管人員,或其他不時替代後者之人員之監管.

(2) 我必須依照監管人員的指示與該人員會

(3)我必須立即通知監管人員有關居住或地址的改變, 或職業狀況的改變,包括被革職

(4)我必須行為良好,奉公守法

(5)我必須事先通知監管人員, 才可離開香港一段指定時間或在外地居住

(6)我必須居住在監管人員認可的地址

(7)我必須從事監管人員認可的工作

(8)我必須每月至少會見監管人員一次

(9)我必須於晚上十一時至翌日六時間,逗留在呈報居所的地址內,除非事先取得監管人員的書面批准.

(10)我必須依照監管人員的指示, 從事正當工作, 除非有合理的解釋外

(11)我不得觸犯香港之任何法例

(12)我必須入住豐力樓,直至獲得批准居住其他地方為止, 住宿豐力樓期間
(a)我必須服從豐力樓主管或豐力樓內任何職員之所有合法命令, 更不得以任何方式妨礙樓內之良好秩序及紀律;

(b)我必須在假期完畢之後, 而在豐力樓主管所規定時間內返回豐力樓;

(c)我必須每日在指定時間前往經批准之工作地點上班;

(d)我必須在失去工作或不須工作時盡速返回豐力樓;

(e)我必須工作完畢後盡速返回豐力樓,無論如何不得遲過豐力樓主管所規定之時間;

(f)我必須繳付所規定之住宿費用.

收禮物喇學童

打錯
當然, 我地呢班沙咀仔,其實私下都有著一個階級觀念(阿sir亦都默許的)

分別係

三年班

二年班

一年班

同埋閪人

同埋閪人
以前唔知豐力樓有乜鳩用,成日搭巴士都聽到呢個站,試過有次揸架26上去,但夜媽媽無街燈黑到仆街淆底調頭走人算
以前唔知豐力樓有乜鳩用,成日搭巴士都聽到呢個站,試過有次揸架26上去,但夜媽媽無街燈黑到仆街淆底調頭走人算

中途宿舍用

作用係比出冊既人適應返個社會

有條都算長既斜路可以行上去

左手邊就係門口了
有文未?
Good afternoon sir thank you sir, 同sir 報:希望同學唔好係咁起個肥西底,寫得又好睇又準時,陣間嚇走左佢就請你班陷家剷食雞翼。Good afternoon sir thank you sir.
同埋我想知...個監管令係咪要由頭到尾一字不嬲背返晒出黎....??

以前Take開野記憶力好差既點算....?
同埋我想知...個監管令係咪要由頭到尾一字不嬲背返晒出黎....??

以前Take開野記憶力好差既點算....?

你唔好屌完我肥西又扮無嘢wor

講笑姐

無錯 係要一字不漏背曬

至於呢啲記憶力差啊,體能差既問題點算

其實仲有得點算既咩?

btw
之後會有個情節

會比你地睇睇呢啲無法克服既問題 沙咀仔會點面對

又或者。我依家劇透?

咁我就可以偷懶一日啦

莊逆天應該係有自閉症傾向既

莊逆天應該係有自閉症傾向既

一google佢個名即刻搵到佢嘅新聞
http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20140906/18857633

人地有晒不在場證據
條友自己ON99想屈人摸佢屎忽
抵佢比人蝦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞