家人末期惡性癌症,聽日做化療

642 回覆
1696 Like 21 Dislike
樓主加油
謝謝
我同絲打你情況一樣
老豆依幾日照完腸就話佢末期腸癌,肝擴散
全家都好大打撃,因為我老豆一直好健康有做開運動
醫生都話咁既情況唔建議做手術,直接化療
下星期就去私家照pet/ct再去搵私家同公立既腫瘤科睇吓點
依段時間會努力幫佢增肥增肌
雖然可能幫唔多,但都希望佢捱得過化療
加油
加油啊祝你爸爸早日康復
我屋企人今朝都走左
對上個半月先因為咳入醫院先check到子宮肌瘤但係擴散到成身都係,由個半月前唔洗用氧氣機到呢兩個禮拜已經要開到家用既5度,前日訓訓下缺氧仲要call白車差d走,不過捱多兩日以為好轉開始食到野點知琴晚急轉直下發高燒,唯有決定比佢打嗎啡同鎮靜劑比佢舒舒服服咁走
「以為好轉開始食到野點知琴晚急轉直下發高燒」

我屋企人都係咁啊
想問吓絲打距離confirm癌症去到化療要等幾耐
我老豆6號照腸鏡當日個醫生已經同佢講話係癌
8號個報告就話係末期
照完pet/ct之後,係咪仲要等醫生轉介去抽組織?
好想知點樣縮短時間去搵醫生
4個月左右
我哋都好被動
好少機會見到醫生
間中入院都冇得見醫生
除非出去睇私家叫醫生寫信
唔好等

加油啊當時突然知道家人係末期
好傷心啊
謝謝
冇啵
個半月真係好快...
巴打加油
想問下你咁你屋企係咪得返你一個, 要頂住,我都將會要面對,個心情好down
有冇兄弟姊妹支持你

講真自己有兄弟姊妹都好難支持, 哥同家姐都結哂婚,個個都忙
睇你咩cancer
有朋友屋企人淋巴癌2期確診3個星期就可以做化療
樓主加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞