政府已經嚴重剝削人權到不可逆轉嘅地步

679 回覆
3586 Like 56 Dislike
陳雲一早已經批評過防疫是政治
可惜當時香港人冇聽 要承受惡果
如果冇錢移民唔到去美國,中東照去啦。總好過香港依個0自由既地方
push
冇民主嘅地方係咁
你唔鍾意可以移民
民主大國唔會強迫人民打針
進入食肆亦不需出示疫苗證件
移民杜拜點睇。又平又自由,總好過香港。

姐係唔好話咩冇能力,得閑自己諗下點解有咁多條路係要留香港。
個個打晒針 點會有人理唔打果班
同埋香港人性格 一定係自己打左走去幫政府恰唔打果班
多得班黃絲囉

當年又唔袋住先,之後又要黑暴,搞亂香港拍拍囉柚就走
的確唔係啲咩大政策,但個例子話到比你聽既係只要有不少既人一齊聯署就可以令政策調整

對抗唔合理可以有好多種方式,19年既結果同而家迫針既情況不能相提並論,19年之後政府訂既
國安法係reaction, 而家迫針政策政府做既係proaction, 當佢proaction 推啲唔合理政策當然可以對抗,如果佢見你地無人出聲即係無問題

如果只係活於恐懼之下,面對唔合理既事都照受,淨係放負咁真係抵死
中東好貴,去烏干達算
正是
有關安排會容許尚未接種疫苗人士,在取得陰性核酸檢測結果後到「疫苗通行證」適用的醫療處所獲取一般所需醫療服務,而「疫苗通行證」亦不適用於提供緊急或急切服務的醫療處所。

雖然係麻煩,但未去到話唔打就冇得去嘅
專登要去撩鼻都已經係唔正常
打針就入得

講完
好簡單

打針就有得入
唔打針就無得入

無人迫你
明白嘅,但同「冇打疫苗就唔畀入非緊急醫療處所」呢件事唔同。
當然,大家都辛苦
係。

唔係冇得去,係要你做多樣嘢專登出去撩。
亦即係另一種迫法。
唔好嚇連登仔啦

https://youtu.be/yN77OGb2j34

大把中東國家又平又好住,特別係近海嗰啲。
不過就算係非洲國家都好過香港要用安心出行咁冇自由啦。

自由就大把地方都有,加拿大移民貴咪揀平啲。追求自由係睇有冇心,話冇錢跟本唔合理。
呢班藍絲應該要捉撚晒去打靶,背棄祖國
其實咁樣係你認為

9成幾人打晒針
唔通個個比人拎支槍指住要佢地打?
自己揀左唔打,就自己承擔返個事實/面對既困難
打哂針 不過要追接種數量
龜縮係屋企點逼你
個個都淨係幫泛民屌人白卡
而家泛民玩殘香港個個走去外國嘆世界
留低香港班柒黃係度 仲要課金比佢地係外國生活
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞