政府已經嚴重剝削人權到不可逆轉嘅地步

679 回覆
3586 Like 56 Dislike
咁應該好似你咁靜靜生活 做隻港豬連討論嘅空間都無
好似鄰近國家咁
屌啦咁即係逼班人甩條毛都去急症室

佢會唔知咩?佢係犧牲埋公共醫療都要奶啊奶,同我講疫情令醫療崩潰,根本每一日都崩潰係你班仆街無放過在眼內
有工返唔驚
定係其實主要為撥火
唔係好正常嗎?中国地方呢啲係常態
留得喺香港預左
香港已經係一個支那城市,放棄所有不設實際嘅幻想
獨裁政權有得食飯已經好好
呢個就係某7既迫針政策帶黎既後果

如果唔係點解要咁強硬去迫?

因為知你地唔會自願去打先要迫

呢個情況下大家都係受害者,並唔係打針/唔打針既錯
唔明點會估唔到
你就算吧啦
睇返你D PO
你咪就係你口中果D閪人
引申到去特首警察公務員都一樣
所有人係當時做乜都係被逼
都係冇錯
佢地梗係想你咁諗做順民,如果真係你講既話香港一早好似上海咁封城啦
因為港共係報2019年個仇
質變由97開始,只係呢廿年面嗰浸好似冇變大家唔多覺
啲政棍忙住追星
鬼得閒理你民間疾苦
為民發聲
上行下效,上嗰個衰,下面嗰啲唔會好

所以你知3條7幾識玩政治權力,引民眾鬥民眾/公務員,製造紛爭咪燒唔到佢個搭囉
呢度太多人好容易畀人帶到風向 仲要有班人日日喺度鬥出位 鬥搞笑 鬥玩膠 諗講咩有最多正皮 所以一個attention seeker 開post 其他留言嘅attention seeker 就跟手撥火 形成一個系統咁
我諗如果有朝一日出解放軍
都係當明星咁包裝
啲軍佬除哂衫露八舊腹肌出嚟行
統戰唔使用劍嘅

然後大家濕撚哂
就唔會反
仲日日去軍營送禮物
叫聲Taylor 博士先
即係會仲和善過上海人
忍得都忍
咩"連登高登就係咁用"
所謂"鬥搞笑鬥玩膠"其實只係班賤種撥火嘅藉口
而明明俄侵烏, 台港局勢呢啲本身就唔係應該玩膠嘅topic
所謂玩膠亦唔撚係好笑
當然你話諷刺時事係可以, 但呢到好多你見到係純撥火為樂
岀到唔打針唔俾番工呢招,整定失守啦,香港人睇錢大過天,又話咩一家大細要養,每人有佢苦衷我明
不過如果肯反抗下,就唔會俾政府食住搞到依加永續針。
當初大家肯堅持下唔打 快則一星期,慢則一頭半個月政府一定跪
結果大家一聽到唔打無工番即刻狗衝
奴工真係奴工 人有人選擇 今時今日咁要怪就怪你自己
果然都係深夜先會少啲濕鳩,大家討論都理性啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞