政府已經嚴重剝削人權到不可逆轉嘅地步

679 回覆
3586 Like 56 Dislike
連非緊急嘅醫療處所都唔入得仲有人權嘅?我真係屌你老母無得堂食,無得睇戲同做gym我都可以忍,但係你唔撚俾人睇醫生夠究竟係咩一回事?長期病患者個啲點算?學上海咁由得佢死先去急救,然後送去icu?

宜家嘅香港只得返啲傀儡政府人員無個幫得手,議員同區議員通通無能用,無一個會夠膽發聲!咁請問你哋嘅意義除咗係呃飯食之外,仲有咩撚嘢用呢?

市民亦唔能夠再用法律途徑上訴,爭取應有嘅基本權利,請問法律存在嘅意義係邊到?現今社會嘅法律只識用於強權打壓市民,仲話自己係國際金融中心喎到新加坡都唔論到你啦仆街,而家啲外資都走去個到,得香港仲on77咁
點算香港用3年時間就變咗垃圾堆
陰謀論: 政府不斷挑戰底線, 想重演19年反送中遊行, 到時再名正義順引入解放軍
慘得過班留港撚仲忍到唔走,你吹咩
仲邊會有人岀嚟
家家有本難念的經邊個唔想走
等刁刁剝埋你網絡人權
Hi 我都係0針
今日見到呢單新聞嘅時候都眼都突埋
不過老實講 網絡世界上 周圍社區鄰居 甚或是自己身邊嘅朋友都對呢件事冇乜反應

我哋要面對嘅係九成以上已經打晒針
剩返嘅一成有好多都係老人家
我哋的確係社會上嘅一小撮
有時真係好撚無力
好難講, 有時有d 事件出現, 激動上尼成班人都唔諗後果
建制派:唔滿意咪去私家,好心準公民責任去打針!
咁咪即係忍到囉
求醫係人命關天嘅事嚟,咁都可以做得岀唔俾人睇醫生真係衰撚過邪教,究竟邊個殺撚咗你全家,咁大仇口
香港人自己攞黎
歷史只會不斷地重演
一四年雨傘完咗之後 都冇人會估到有一九年嘅反送中
官逼民反 長期以嚟嘅擠壓就係等緊一條導火線
佢會話你可以用48小時內檢測代替
遲早啲人會郁啲唔妥就走去急症室
私家咪遲早要
去開私家零針
啲人真係完全無反應先恐怖如果係外國一早有一大班人岀聲
講緊陪入咋嘛?睇病都要?
醫生都唔俾睇都接受到喎?仲有咩接受唔到
佢哋覺得自由唔係完全必然
仲可能要求私家醫院都要跟
要引咪引囉,洗撚借口咩。
反正用咩借口鬼佬都唔會信。但係唔信又只係ATNA。港共真係驚閪
在指定醫療處所實施的「疫苗通行證」安排將分別適用於服務使用者及訪客(包括陪診人士)

「疫苗通行證」安排並不適用於提供緊急或急切服務及診治偶發疾病的醫療處所,包括急症室、醫管局普通科門診診所、醫管局轄下中醫診所暨教研中心、衞生署母嬰健康院、長者健康中心、學童牙科診所、遺傳輔導診所、遺傳篩選診所、胸肺科診所及X光中心、社會衞生科診所、愛滋病輔導及測試服務、綜合治療中心,以及兒童體能智力測驗中心。
私家唔受影響就得啦,我買咗保險
你都啱~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞