[仲有冇加凍飲] 蔡金強:未來三個月的加息周期,會令香港供樓一族會標眼淚。

197 回覆
29 Like 18 Dislike
點解你覺得租租係吐一口烏氣?
你覺得佢哋以前好輸蝕咩?
Stagflation 就會唔加息,Paul Volcker = 粥
當然唔係啦,各取所需,冇話輸蝕,呢度規矩同文化係租租會被供供恥笑
呢排老美加息重未夠,對於供供就皺眉頭,怒氣上心頭就搵人咒,冇人采佢自己受,未夠3個月,眼淚就一定有,好戲還在後頭
勁過7師傅,唔止標晒眼淚,尿都賴埋
賴尿好失禮你咩?你去公立做化療 床都落唔到嗰陣 咪又係賴落尿片度 等啲啊姐幫你換
吓?星期五hibor又跌返啦,息口上上落落,i mean係有上有落,唔係只上唔落
咁即係幾多,30年咁長時間,息口上落係一定,但近半個月急升,2手樓成交少咗而價錢又跌緊,對於有實力人仕都無乜所謂,但好多得把口,叻過頭走去玩下其他投資而損手就頭痕
有幾多供供標眼淚,留意房屋台最活躍嗰一批就知道,情緒失控添,呢個星期重精彩,四面楚歌嘅消息遍佈呢度,未來重有個幾月,你嘅預言已經出現咗
地產仔由頭帶到尾,精力過人,只係精神有少少未回魂,供供瞓醒又嚟接力洗版,都唔可以改變事實係樓價下沉,好少見呢度咁多人出文
樓主也5月18日到8月17日先至3個月,住宅樓市已經回落,包括成交同樓價,h 而加大約供款2.15%,老美重有4次議息
埋嚟睇埋嚟揀,便秘價、吐血價、飲恨價、移民價,衝動價,智障價,千載難逢機會,飛雲!
你沙士賤賣層居屋係用咩價?便秘價、吐血價、飲恨價、移民價、衝動價定智障價?
好心堂堂一個香港中文大學嘅畢業生,你嘅表現真係失禮死人,令中大蒙羞
蔡金強邊位,樓市分析力弱過連登AA
同你呢啲粗人 唔通同你講道理咩 係同你泥漿摔角架啦
綽號「小金人」,奧陸資本總裁兼首席投資官,奧陸資本為宏觀多元資產基金,投資專注中美股票及高息債,信譽優良,成績超卓。

Oscar為前任花旗銀行董事總經理、中國研究部所長、中國首席策略師、及亞太地產研究部主管。擁有十八年中國及全球房地產市場的研究經驗及豐富的資本市場經驗,奠定了大量行業分析權威體系及權威專項論述:如《中國土地變革論》、《大都市圈崛起論》、《大整合時代》等。期間參與了全市場30%以上的地產IPO,與一半以上地產股票配售及1/3以上的債劵發行,並在行業權威的Institutional Investor (II)《機構投資者》評選中,獲得了亞太房地產板塊研究9年冠(個人及團體)、亞太地區全市場(不分行業)最佳分析師7年冠(2012-2018)、中國研究及中國投資策略3年前三名(2016-2018)。
唔起下底 點知原來咁叻叻串緊班業主嘅人 一係失業人士 一係年年都抽唔到居屋 一係沙士賤賣完層居屋 就憤而唱淡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞