[仲有冇加凍飲] 蔡金強:未來三個月的加息周期,會令香港供樓一族會標眼淚。

197 回覆
29 Like 18 Dislike
香港係有走資,不過係走去買香港的豪宅

皇第3複式單位3.34億售 呎價8萬創渣甸山分層新高
https://lih.kg/3015127
國安法堅實支持者

同香港共同進退
Federal Reserve Bank of Atlanta President Raphael Bostic said policy makers could potentially pause interest-rate increases in September after hiking by a half point at each of their next two meetings.

你搵個路人甲出黎有乜用 佢連board 都未入到

連買電話都為一千蚊左度右度要去細舖買既乞衣仔

手機鋪買iPhone,有冇方法check佢係咪全新?
https://lih.kg/iAdrDT
#1 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
新聞今朝又話再加息2次,每次半厘,睇吓呢位蔡先生係咪吹水
加咗未?
唔使驚,定啲嚟,同意樓主話3個月先見真章
加咗啦,hibor供樓相關一個月利息成0.2%喇今日

你今日供咗未?
我都係咁話,通脹開始回落,三個月後可能又吹風唔加嚕
Bostic都路人甲
曾經嘅聯儲局主席有力候選人都路人甲
咁佢講講嘢一定冇你嘅分析有份量
一早賣咗
之後去咗加拿大
咁你慘喇,冇得享受香港加息嘅環境
同你頂多幾年,亦盼望我嘅少少定期利息每月多幾碗免費下午茶嘅燒鵝瀨
咁美國通脹又點應付
無影響,大家唔使驚,最多咪比多3-5佰蚊,一餐飯都唔止
標乜柒
唔係有做壓力測試架咩?
正股驚西
佢好早叫人唔好買地產股
前幾日買咗綠色債券,低過發行價,唔少後生仔女諗住賺返少少錢,結果衰過唔買,益下廢老食息一族
半個月都未見到加息?有冇清知道係咪真㗎
傻西,加幾多呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞