[仲有冇加凍飲] 蔡金強:未來三個月的加息周期,會令香港供樓一族會標眼淚。

197 回覆
29 Like 18 Dislike
而家YouTube 改為香港地產經理爆粗辱罵經紀,呢啲就係行內文化
一個月都未夠,吐血業豬不斷重複,含大嘅呼吸困難,3幾年內頂唔到都壯士斷臂,息魔圍繞,樓主嘅預測會唔會出現就買定花生睇戲
近期啲股票跌到爆倉,又搵唔到錢,咁多支出,啱啱交完樓債,重有2-30年,坐喺客飯聽就覺得超越公屋仔、劏房、瞓街一族,心頭驟然涼快,高人一等,今晚又有一個好夢
含大深呼吸有困難,近排又有唔少吐血成交及求售,尤其係青山公路一帶,今日輪到納米樓,蔡先生:你嘅預言好似嚟緊,如果你我上車3幾年,你有咩部署建議
今日驟晴驟雨,好似而家嘅樓市?有興趣香港物業,尤其係主宅嘅就上網搵趙氏讀書YouTube 提到港樓情況
琴晚老美傳嚟消息話通脹利害,打算先加加0.75-%,唔知香港跟唔跟
啱啱有清喺 揸兜銀行做咗2.5%定期,息口趨升中,驟然記起呢句歌詞:銀行存款等如零,點解港/美股票跌不停
嘩,你唔講,我真係信

富邦港元定存最高8.88厘,賺息不及信銀國際的2.5厘多,來自經濟日報
今日港股、外幣又插水,息口趨升,世界經濟倒退,日子難過
傻撚咗 用下你個閪腦
今年4厘息係保守
都未到一個月,近3幾年或啱啱上車嘅業豬都會少少頭暈,皆因息魔嚟搵人,睇吓邊個發T騰
咁又點,睇淡樓市就係窮撚!
睇買邊道
買康城果d好多賺兩成或以上
跌市
四面楚歌,嚟緊應該要請小鳳姐,食得咸魚抵得渴,又要交衝動同弱智費
可摸耳統計熱門屋苑呢排嘅成交價是否比3-4年前對比就知邊區好似你提出康城有20%或以上,呢個比中原指數更有說服力
每月比多2-3千 然後呢?
到底有幾窮先可以咁撚樣踩9人
人民幣 ......2.5%
港紙都係2.5%
我早半個月定3個月都1.02%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞